Evo još jedan rođendanski recept koji je tek sad stigao na red. Ovo je jedna jednostavna štrudla koja se napravi za desetak minuta a veoma je ukusna i dekorativna. Ja sam je ovaj put pravila sa porilukom ali može i sa blitvom ili spanaćem.
Potrebno je
500 gr tj dva lista lisnatog tijesta
500 gr poriluka
2 jajeta
300 gr bjelog sira
kašika kisele pavlake
jaje za premazivanje
susam za posipanje
Poriluk fino oprati i nasjeckati pa na malo ulja dinstati da omekša. Kada se prohladi dodati mu izmrvljen sir, jaja i pavlaku i sve pomiješati.
Tijesto razviti i isjeći na trake sa obije strane a sredinu ostaviti čitavu.
Filovati pa trake tijesta naizmjenično preklapati preko fila. Premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći na 220C da fino porumeni.
Izrezati i služiti dok je toplo.
Jako lepo izgleda! Volim slanise sa lisnatim testom... :)
ОдговориИзбришиSuper izgleda: Bilježim za isprobavanje.
ОдговориИзбриши