Nemam pojma odakle mi ovaj recept samo znam da ga imam jako jako dugo ali sam ga veoma rijetko pravila jer nismo svi bili jednako raspoloženi kad je tunjevina u pitanju. Od tad je prošlo dosta vremena pa smo počeli i malo više pažnje da poklanjamo ishrani tako da je tunjevina i to ona u vlastitom soku sada dobrodošla.
Na ulju popržiti sitno sjeckani crveni i bijeli luk da postane staklast pa naliti pelatom i prodinstati. Dodati začine po ukusu i kuvati da se zgusne. Pred kraj dodati i tunjevinu zajedno sa sokom iz konzerve i prokuvati još malo.
Makarone skuvati u posoljenoj vodi, procijediti ih i promiješati sa sosom . Služiti posuto narendanim parmezanom.
Potrebno je
1 manja glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
400 gr paradajza najbolje pelat ili sjeckani paradajz na pr cirio polpa
origano
nekoliko listova svježeg bosiljka
so
biber
začin
slatka mljevena paprika
1 konzerva tunjevine na pr rio mare u vlastitom soku (160 gr)
300 gr makarona
parmezan
Na ulju popržiti sitno sjeckani crveni i bijeli luk da postane staklast pa naliti pelatom i prodinstati. Dodati začine po ukusu i kuvati da se zgusne. Pred kraj dodati i tunjevinu zajedno sa sokom iz konzerve i prokuvati još malo.
Makarone skuvati u posoljenoj vodi, procijediti ih i promiješati sa sosom . Služiti posuto narendanim parmezanom.
Odlicno izgledaju i nisam ih jos pravila sa tunom, ali znam da ih Italijani obozavaju na taj nacin. Divne su ti fotografije, izgladnis gledajuci :)
ОдговориИзбришиVrlo fin receptic, volim pastu sa umakom od tunjevine, chef bas i ne toliko tako da uvek meni vise ostane.:)) p.s. sve si lepo spremila i fotkala.:))
ОдговориИзбришиKuvala sam već makarone sa tunjevinom po nekom receptu sa Coolinarike, i jako volim takve obroke. Odlično ti je ovo jelo!
ОдговориИзбриши