уторак, 10. септембар 2013.

Makarone sa tunjevinom

Nemam pojma odakle mi ovaj recept samo znam da ga imam jako jako dugo ali sam ga veoma rijetko pravila jer nismo svi bili jednako raspoloženi kad je tunjevina u pitanju. Od tad je prošlo dosta vremena pa smo počeli i malo više pažnje da poklanjamo ishrani tako da je tunjevina i to ona u vlastitom soku sada dobrodošla.





Potrebno je

 

1 manja glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
400 gr paradajza najbolje pelat ili sjeckani paradajz na pr cirio polpa
origano
nekoliko listova svježeg bosiljka
peršun
so
biber
začin
slatka mljevena paprika
1 konzerva tunjevine na pr rio mare u vlastitom soku (160 gr)

300 gr makarona
parmezan


IMG_0309


Na ulju popržiti sitno sjeckani crveni i bijeli luk da postane staklast pa naliti pelatom  i prodinstati. Dodati začine po ukusu i kuvati da se zgusne. Pred kraj dodati i tunjevinu zajedno sa sokom iz konzerve i prokuvati još malo.
Makarone skuvati u posoljenoj vodi, procijediti ih i promiješati sa sosom pa posuti sjeckanim peršunom. Služiti posuto narendanim parmezanom.


IMG_0315

3 коментара:

  1. Odlicno izgledaju i nisam ih jos pravila sa tunom, ali znam da ih Italijani obozavaju na taj nacin. Divne su ti fotografije, izgladnis gledajuci :)

    ОдговориИзбриши
  2. Vrlo fin receptic, volim pastu sa umakom od tunjevine, chef bas i ne toliko tako da uvek meni vise ostane.:)) p.s. sve si lepo spremila i fotkala.:))

    ОдговориИзбриши
  3. Kuvala sam već makarone sa tunjevinom po nekom receptu sa Coolinarike, i jako volim takve obroke. Odlično ti je ovo jelo!

    ОдговориИзбриши