Evo jedno divno, jednostavno, brzinsko jelo za koji garantujem da će se svima svidjeti. Na recept sam naisla kod Maje na njenom blogu i od tada je pravljen puno puta. U kombinaciji sa kuvanim kukuruzom, ranch sosom, prženim krompirićima i nekom salatom ovo će biti prava gozba a nećete se previše namučiti oko pripreme. Za odrasle obavezno preporučujem i malo piva da bi užitak bio potpun.
Krilca iz rerne
1 kg krilaca
30 gr brašna
10 gr aleve paprike(ja koristim mješavinu dimljene i obične paprike)
bijeli luk u prahu
biber
so
Krilca začiniti bijelim lukom u prahi, poboberiti i posoliti pa doro uvalajti u mješavinu brašna i aleve paprike. Slagati u pleh na papir za pečenje tako da spoljna strana bude gore i peći na 200C oko 50 min. Okrenuti krilca na drugu stranu pa ih peći još jedno 20 min, ponovo okrenuti i pustiti da se malo zapeku sa gornje strane. Služiti uz neku laganu salatu na pr zelenu ili salatu od kupusa, ranch sos i pržene krompiriće.