Странице

петак, 20. октобар 2023.

Krilca iz rerene

Evo jedno divno, jednostavno, brzinsko jelo za koji garantujem da će se svima svidjeti. Na recept sam naisla kod Maje na njenom blogu i od tada je pravljen puno puta. U kombinaciji sa kuvanim kukuruzom, ranch sosom, prženim krompirićima i nekom salatom ovo će biti prava gozba a nećete se previše namučiti oko pripreme. Za odrasle obavezno preporučujem i malo piva da bi užitak bio potpun.




Krilca iz rerne


1 kg krilaca
30 gr brašna
10 gr aleve paprike(ja koristim mješavinu dimljene i obične paprike)
bijeli luk u prahu
biber
so



IMG_5624


Krilca začiniti bijelim lukom u prahi, poboberiti i posoliti pa doro uvalajti u mješavinu brašna i aleve paprike. Slagati u pleh na papir za pečenje tako da spoljna strana bude gore i peći na 200C oko 50 min. Okrenuti krilca na drugu stranu pa ih peći još jedno 20 min, ponovo okrenuti i pustiti da se malo zapeku sa gornje strane. Služiti uz neku laganu salatu na pr zelenu ili salatu od kupusa, ranch sos i pržene krompiriće.


IMG_5647