Странице

петак, 15. мај 2015.

Madeleines


Evo jedan fini kolačić jednostavan za pravljenje a idealan uz kafu ili čaj. Recept sam pronašla na Coolinarici i tamo je pod nazivom Biskvitne šape ali koliko sam ja mogla da vidim to su zapravo madeleins. Kako god bilo zaista su veoma ukusne pa požurite da ga isprobate prije nego što počnu vrućine.




Madeleins


2 jaja
120 gr putera
120 gr šećera
120 gr brašna
1 kesica vanile
rendana korica limuna ili pomorandže

prah šećer i vanila


IMG_4959


Umutiti jaja sa šećerom i vanilom pa dodati omekšali puter. Promutiti mikserom pa dodati brašno i rendanu koricu limuna ili pomorandže i još malo umutiti da se dobije glatka smjesa. Peći u kalupu za madeleins na 200 C dok malo porumene. Ja sam pekla u silikonskom kalupu koji nisam podmazivala. Vruće kolačiće uvaljati u prah šećer i vanilu.
Ja obavezno pravim duplu mjeru jer nam je jedna malo.


IMG_4974