Странице

среда, 11. јул 2012.

Kaneloni sa blitvom

Kanelone svi volimo i pravim ih sa razlicitim filovima a ovo mi je jedna od omiljenih varijanti tako da se i u vrijeme ovih velikih vrucina ipak odlucujem da ih napravim. Doduse obicno sve zavrsim uvece a ostavim samo da ih zapecem kad dodejm sa posla tako da ih onda samo cusnem u rernu i rucak je gotov bez muke

Potrebno je


1 kutija kanelona
500 gr blitve
300 gr bijelog sira
2 jaja
2 kasike kisele pavlake
1/2 l mlijeka
2 kasike brasna
2 prsta putera
100-150 gr gaude ili mozarele




Od putera, brasna i mlijeka skuvati besaml umak i po potrebi posoliti a ja dodam i malo bibera.
Blitvu obariti i sitno nasjeckati pa dodati jaja, sir i pavlaku i fino pomijesati. Kanelone puniti filom od blitve. Najlakse se napune tako sto se fil sipa u kesu za zamrzivac pa joj se onda prereze jedan kraj i onda se kesa koristi kao poslasticarski spric.
Pleh u kome ce se peci kaneloni premazati puterom, uliti malo besamel sosa, sloziti kanelone pa ih politi ostatkom besamela i ostaviti oko 1 sat da stoje ili u mom slucaju pokriti folijom i ostaviti u frizideru do sjutra. Mogu i odmah da se peku ali ako malo stoje fino omeksaju i bolje se ispeku. Kanelone prekriti folijom i peci oko 40 min pa onda otklopiti i posuti rendanim sirom trapistom ili mozarelom i zapeci jos malo da se sir otopi.




Mi ih volimo sa kiselom pavlakom. Na isti nacin se mogu praviti i sa spanacem a ja imam u planu da probam i varijantu sa porilukom koji inace svi obozavamo.


1 коментар: