Evo jedan fantastičan ljetnji desert koji sam naravno pronašla na Coolinarici. U originali je pravljen samo sa plazmom i bijelom čokoladom ali sam ja čim sam pročitala recept pomislila da bi se maline tu odlično uklopile i nisam pogriješila. Bez malina je ok ali sa malinama je mnogo više od toga. Svi koji su ga probali su bili oduševljeni i tražili su repete neki i više puta :-).
Po receptu kolač se čuva u zamrzivaču ali ja mislim da bi tako bio previše tvrd i leden tako da ga prije služenja ubacim u zamrzivač 2-3 sata. Tako se maline samo malo zamrznu a fil bude hladan ali ne tvrd. Meni ovakav najvbolje prija. Kolač može da se čuva i samo u frižideru i služi bez zamrzavanja jer nije previše mekan i može da se reže i bez zamrzavanja.
Semifreddo sa plazmom, malinama i bijelom čokoladom
4 žumanca
4 kašike šećera
3-4 kesice vanile
200 gr bijele čokolade
150 gr plazma keksa
200 gr malina
500 ml biljne slatke pavlake
1 kesica šlag pjene
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom pa skuvati na pari. U vreo fil dodati bijelu čokoladu, promiješati ga da se čokolada istopi pa ga ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati umućenu slatku pavlaku i podijeliti ga na dva dijela. Plazmu izmrviti oklagijom tako da ostanu krupniji komadi a 4 kašike odvojiti. Ostatak plazme dodati u jednu polovinu fila.
Kalup obložiti kesom za zamrzivač ili providnom folijom, sipati 4 kašike izmrvljene plazme, pola žutog fila, pola malina, pola fila sa plazmom, žuti fil, maline, fil sa plazmom. Ostaviti 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne pa prevrnuti na tanjir i ukrasiti umućenim šlagom. Služiti odmah a ostatak čuvati u zamrzivaču ili frižideru po želji.
Mljaccc, sto ovo fino izgleda!:)))
ОдговориИзбришиPredivno izgleda!
ОдговориИзбришиDa li moze ml.pavlaka umesto biljne?
ОдговориИзбришиJa mlijecnu pavlaku nikad nisam uspjela da umutim cvrsto kao biljnu tako da se ne usudjujem da je koristim za ovakve poslastice jer se ovaj semifredo ne cuva u zamrzivacu a mislim da pi skroz pao ako bi se koristila mlijecna pavlaka.
ИзбришиPozdrav :) Da li je podjednako lepo i sa mlevenom plazmom?
ОдговориИзбришиHvala!
Nisam probala ali mislim da nije. Ja se trudim da tako izlomim plazmu da ostanu komadi i bas mi odgovara sto ima tih komadica.
ИзбришиJa pravim isključivo sa mlečno pavlakom i bude fantastično. Pravila sam i sa crnom čokoladom i ne zna se koji je lepši.
ОдговориИзбришиBas mi je drago. Meni se cinilo da ce sa mlijecnom pavlakom biti redje ali dobro je znati da moze i tako jer je ukus sigurno ljepsi sa njom.
Избриши