Странице

недеља, 12. фебруар 2017.

Mirisni gulaš iz rerne


Često sam na Coolinarici što se da primijetiti i na blogu jer je dosta mojih recepata odatle. Coolinarika je zapravo i zaslužna za to što sam dobila želju da napravim blog i mnogo je doprijenila mom kulinarskom umijeću. Današnji recept ja sa Coolinarike mada sam do njega došla preko Pinteresta gdje mi je pažnju privukla ova slika koja morate priznati izgleda fantastično. Čim sam je vidjela pomislila sam kako ovo moram isprobati samo mi nije bilo jasno kako mi je nešto ovakvo promaklo na Coolinarici. Kad sam na kraju potražila recept i vidjela originalnu sliku, koja je sva bledunjava i dosadna, bilo mi je jasno zašto ranije nisam uočila ovo veoma interesantno i ukusno jelo. Naravno nisam ga baš pravila kako piše jer se u receptu koristi Fant koji ja nisam imala ali je i ovako jelo veoma ukusno i jednostavno za pripremu tako da će kod nas od sada biti uvršteno u stalni meni.




 

Mirisni gulaš iz rerne

 

300-400 gr svinjskog mesa (ja sam koristila meso od plećke)
2 krompira srednje veličine
crvena paprika
50 gr štapića celera ili jedan kolut korijena celera
100 ml pasiranog paradajza
100 gr šampinjona
2 lista lovora
Začin C
biber
malo ulja


IMG_0546


Meso, krompir i papriku izrezati na krupnije kocke, šampinjone izrezati na četrtine(ja samimala neke veoma male pa sam ih ostavila cijele) a celer sitno narezati. Sve staviti u pleh, posuti začinima, promiješati pa naliti paradajzom. Dodati malo vode da ogrezne a odozgo preliti sa par kašika ulja. Po originalnom receptu ide i bijelo vino ali kako ja nisam baš neki ljubitelj jela sa vinom ovaj dio sam izostavila. 


IMG_0557


Pleh pokriti folijom i peći. Ja sam pekla oko 1h i 30 min na 270 C a onda još jedno 30 min otkriveno na 250 C da se jelo fino zapeče.


IMG_0562

1 коментар:

  1. Volim jela koja se spremaju u rerni.Specijalno zbog toga sam kupila tažin u kome bi fino mogao i ovaj ukusan gulaš

    ОдговориИзбриши