Странице

недеља, 17. фебруар 2019.

Pasta sa pestom, piletinom i bijelim lukom


Ne znam kako vi ali ja pesto bas volim. Probala sam ga doduše tek prije par godina ali je to bila ljubav na prvi zalogaj što nije ni čudo ako se uzme u obzir činjenica da mi je bosiljak jedan od omiljenih začina i da ga između ostalog stavljam i u pasulj. Prvo jelo sa pestom je bila piadina koja nam se baš dopala a onda je naravno slijedilo isprobavanje i drugih recepata. Ovaj koji vam danas pišem dobio je zeleno svijetlo i ušao u stalnu upotrebu. Radi se o pasti koja se veoma brzo i lako sprema a pored toga je i veoma ukusna. Idealna je kao brzi ručak radnim danima.




Pasta sa pestom, piletinom i bijelim lukom


malo ulja
2 komada pilećeg filea (200-300 gr)
2 velika čena bijelog luka
so
biber
3/4 šolje pavlake za kuvanje(180 ml)
1/2 šolje rendanog parmezana
1/3 šolje pesta
250 gr paste
10 čeri paradajza
parmezan
bosiljak


IMG_7152


Pastu skuvajte u slanoj vodi da bude al dente. Na zagrijanom ulju popržite piletinu isjeckanu na kockice pa kad porumeni dodajte so, biber i sitno sjeckani bijeli luk. Solite umjereno jer se u jelo dodaje parmezan koji je veoma slan. Kad je piletina dobila boju dodajte pavlaku, parmezan, pesto, i svježi nasjeckani bosiljak pa još malo prokuvajte da se parmezan istopi. Dodajte čeri paradajz presječen na pola, promiješajte pa dodajte skuvanu i procijeđenu pastu i odmah poslužite. Služite posuto parmezanom i sjeckanim bosiljkom. Šolja koja se koristi za mjerenje je zapremine 2.4 dl.


IMG_4326

Нема коментара:

Постави коментар