Странице

недеља, 3. фебруар 2019.

Svinjsko meso i poriluk


Danas vam pišem recept za jedno veoma jednostavno a opet veoma ukusno jelo. Ako ste se zasitili pečenja i slavskih jela dobro će vam doći da malo promijenite svakodnevnu rutinu i isprobate ovo malo laganije a ipak pravo zimsko jelo. Na kraju da napomenem da se ovo jelo veoma brzo sprema tako da je idealno kao ručak u toku radne nedelje jer bude gotovo za dvadesetak minuta a ako imate vec spremljenu supu uz neku sezonsku salatu imaćete pravu gozbu. Ja sam recept pronašla na Coolinarici i isprobala ga u okviru kuvanja za tadašnju cool šeficu gordanudanilov. Od tada sam ga pravila još par puta tako da se odomaćio kod nas. Kod nje ćete pronaći još mnogo ukusnih i interesantnih jela tako da vam svakako preporučujem da virnete na Coolinariku i istražite njen profil.




Svinjsko meso i poriluk


500 gr svinjskog mesa(u originalu je plećka ali ja obično koristim file)
1 poriluk srednje veličine
tucana ljuta paprika
so
ulje


IMG_5360


Meso isjeckati na kockice i pržiti na ulju pa kad se zarumeni poslije oko 15-20 min dodati poriluk narezan na kolutove i dinstati dok poriluk ne omekša. Posoliti, pobiberiti i dodati malo tucane ljute paprike po ukusu. Služiti uz pire krompir i neku sezonsku salatu.


IMG_5374

Нема коментара:

Постави коментар