Странице

недеља, 7. јун 2020.

Melanzane alla parmigiana


Melanzane all parmigiana su tradicionalno italijansko jelo. Na internetu se može pronaći mnogo recepata a osnovna razlika među njima je što se u nekima patlidžan pohuje a u drugima griluje. Ja sam isprobala i jednu i drugu varijantu i mogu reći da mi je varijanta sa grilovanim patlidžanom mnogo ukusnija. Prezle su mi u ovom jelu čist višak i samo kvare utisak. Za razliku od toga ova varijanta sa grilovanim patlidžanom je sočna i ukusna i vole je čak i oni koji ne jedu patlidžan.




Melanzane all parmigiana


2-3 velika patlidžana
so 
ulje
1 manja konzerva sjeckanog paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
bosiljak
biber
250 gr mozzarelle


IMG_8640


Patlidžan oguliti, izrezati na šnite 1/2 cm -1 cm debljine, posoliti i ostaviti oko 1h da odstoje i puste vodu pa ih popržite na gril tiganju na sasvim malo ulja.
Za sos u tiganju na malo ulja popržiti sitno nasjeckan crni i bijeli luk da zažuti ali paziti da ne zagori, naliti pelat i ostaviti da se ukrčka. Pred kraj dodati sjeckani bosiljak i biber.
U pleh slagati red patlidžana, sos, mozzarellu dok sve ne potrošite. Peći dok ne porumeni.


IMG_8621
 

Нема коментара:

Постави коментар