Странице

четвртак, 20. јануар 2022.

Bijela salata

 
Bijela salata je odličan prilog uz pečenja i pohovana mesa. Ja je u zadnje vrijeme veoma često pravim, prije svega jer je veoma ukusna a onda i jer se brzo i lako pravi. Pored toga potrebno je da odstoji svega par sati prije služenja pa je možete napraviti ujutro i poslužiti za ručak istoga dana. Odgovara mi i što mogu da napravim onoliko koliko je dovoljno za dvoje ili troje. U ovo doba korone nemamo baš mnogo gostiju  a ja ne volim da bacam hranu pa je ova salata idealan prilog uz svaki svečani ručak. Ove godine sam je pravila za Božić kao prilog uz pečenu prasetinu.




Bijela salata


1 osrednji krompir

1 jaje

50 gr gaude

50 gr neke barene šunke ili pečenice a može i pršuta

3-4 kašike majoneza

kisela pavlaka

peršun



IMG_9679


Krompir skuvati i ohladi pa ga izrezati na kockice, jaje skuvati i isjeckati, sir i šunku takodje isjeckati na kockice pa sve pomiješati. Dodati 3-4 kašike majoneza a pred služenje preliti kiselom pavlakom i posuti sjeckanim peršunom. Ovo je količina dovoljna za dvoje ili najviše troje pa po potrebi povećajte količinu sastojaka.


IMG_9687

Нема коментара:

Постави коментар