Странице

уторак, 28. август 2012.

Štrudla od lisnatog tijesta i poriluka

Evo još jedan rođendanski recept koji je tek sad stigao na red. Ovo je jedna  jednostavna štrudla koja se napravi za desetak minuta a veoma je ukusna i dekorativna. Ja sam je ovaj put pravila sa porilukom ali može i sa blitvom ili spanaćem. 




Potrebno je

500 gr tj dva lista lisnatog tijesta
500 gr poriluka
2 jajeta
300 gr bjelog sira
kašika kisele pavlake

jaje za premazivanje
susam za posipanje




Poriluk fino oprati i nasjeckati pa na malo ulja dinstati da omekša. Kada se prohladi dodati mu izmrvljen sir, jaja i pavlaku i sve pomiješati.




Tijesto razviti i isjeći na trake sa obije strane a sredinu ostaviti čitavu.




Filovati pa trake tijesta naizmjenično preklapati preko fila. Premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći na 220C da fino porumeni.




Izrezati i služiti dok je toplo.







2 коментара: