Странице

среда, 4. март 2015.

Krompir sa slaninom


Ovo je jedo od prvih jela koje sam ja naučila da pravim, jednostavno a veoma ukusno. Onda sam vremenom naučila da spremam i razna druga jela a ovo je palo u zaborav sve dok prije neki dan nisam kupila divan komad dimljene slanine.


IMG_3806


Pečeni krompir sa slaninom

 

700-800 gr krompira(najbolji je bijeli brašnjavi krompir)
nekoliko debljih šnita pančete
2 jajeta
malo mlijeka
so


IMG_3783


Krompir oguliti i narezati na deblje kolutove (oko pola cm debele), složiti ga u pleh, posoliti i odozgo poređati slaninu. Soliti umjereno jer je i slanina prilično slana. Naliti krompir vodom da ogrezne, pokriti ga folijom i peći jedno 40 min na 270 C tj na najjačoj temperaturi da bude mekan. Jaja promutiti viljuškom sa malo mlijeka ili vode, skloniti foliju sa krompira pa ga preliti jajima i vratiti u rernu da se zapeče još jedno 20 min tj dok ne bude fino rumen. Ja sam pravila pola mjere pa sam stavila 4 šnite slanine gore tako da za cijelu mjeru treba bar duplo. Uz neki fini domaći hleb i salatu ovo može biti i ručak.


IMG_3803

Нема коментара:

Постави коментар