Странице

недеља, 5. април 2020.

Tunjevina sa lukom


U toku je Vaskršnji post a približava se i Veliki petak pa evo i nešto posno. Ovaj recept je toliko jednostavan da se prije može shvatiti kao ideja nego kao pravi recept. Međutim kad ga jednom probate shvatićete zašto sam ipak željela da se i on nađe na blogu. Ja ovu salatu inače prilično često pravim a naročito u zadnje vrijeme. Kod nas se zna da je subota dan za ribu a onda uz ribu ide i ova salata od tunjevine, zelena salata ili salata od krastavca i topla krompir salata. Za Veliki petak će prije svega toga biti i riblja čorba.




Tunjevina sa lukom


2 male konzerve tunjevine po 80 grama
pola manje glavice kvalitetnog crvenog luka


IMG_4786


Ja za ovu salatu obično koristim jednu konzervu tunjevine u maslinovom ulju i jednu konzervu tunjevine u vlastitiom soku. Na ovaj način salata nije previše masna. Vi po želji možete koristiti samo tunjevinu u maslinovom ulju. Dakle tunjevinu sa uljem ili sokom sipajte u činiju, luk sitno nasjeckajte, sve malo promiješajte viljuškom i ostavite da se ohladi prije služenja. Jednostavno da nema kud jednostavnije ali je zato ukus odličan. Uz na pr topli hleb ova salata može biti i odlična večera. Količina u receptu je za dvije osobe pa ako pravite za više osoba samo povećajte mjere.


IMG_4789

Нема коментара:

Постави коментар