Странице

петак, 27. мај 2022.

Paradajz čorba

Paradajz čorba je jedno od prvih jela koje sam ja naučila da pravim. Nije to nikakvo čudo jer je ovo zaista jelo za počenike koje ne zahtijeva ni mnogo truda ni neko naročito umijeće. Bez obzira na to rezultat je iznenađujuće dobar mada se moji nećejedi ne bi baš složili samnom :-). 




Paradajz čorba


kašika brašna
3dl pasiranog paradajza(ja koristim tomatello)
bijeli luk u prahu
bosiljak
origano
biber
slatka mljevena paprika
dimljena paprika
začin c
šaka pirinča ili neke sitne tjestenine za supu
peršun
ulje


IMG_1026


Na malo ulja popržiti brašno pa dodati paradajz i začine. Naliti oko 1/2l vode i malo prokuvati. Dodati pirinač ili tjesteninu i kuvati dok ne bude skuvano. Posuti sjeckanim peršunom.


IMG_1013

Нема коментара:

Постави коментар