Странице

среда, 28. фебруар 2024.

Piletina sa bijelim lukom

Ovo je jedno ukusno i jednostavno jelo pogodno za one koji kao ja rade od kuce. To je zbog toga što se batačići moraju lagano dinstati na tihoj vatri pa treba malo više vremena da se pripreme ali je količina uloženog rada minimalna. Zaprvo samo treba da budete kod kuće a ručak će se sam spremati :-). 




Piletina sa bijelim lukom


4 pileća batka sa karabatkom
4-5 čenova bijelog luka
so
biber
ulje
začin c
kašika gustina


IMG_8167


Batake prerezati na pola tj odvojiti batak i karabatak pa ih kratko propržiti na malo ulja da se zarumene. Zatim između mesa ušuškati cijele čenove bijelog luka, začiniti i naliti vodom da ogrezne. Smanjiti vatru da samo malo vri. Kod mene je to 1.5 od 3. Dinstati uz povremeno dodavanje vode dok meso sasvim ne omekša. Za to je potrebno oko 2-3 sata. Pred kraj zgusnuti sos gustinom razmućenim u malo vode. Ako je potrebno dosoliti i služiti uz čorbu od tikve, pire krompir ili kuvani pirinač i neku salatu.


IMG_8163


Нема коментара:

Постави коментар