Evo i nešto sa graškom dok još ima svježeg graška na pijacama. Ja doduše obično koristim zamraznuti grašak jer sa svježim nikad nisam sigurna je li dovoljno mlad i šta ću na kraju od njega dobiti. Jelo je veoma ukusno i što je najvažnije može se pripremiti danas za sjutra a onda kad dođete sa posla samo na brzinu napravite pire. Uz neku supicu i salatu imaćete fantastičan ručak.
Svinjetina u saftu sa graškom
1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
1 veća šargarepa
500 gr svinjetine rezane na kockice
1 pakovanje smrznutog graska
so
začin
biber
bosiljak
origano
100 ml pasiranog paradajza
Luk sitno nasjeckati i prodinstati na malo ulja pa dodati meso i šargarepu i sve još malo propržiti, dodati grašak pa naliti vodom i kuvati dok meso bude mekano. Ja ovo obično radim u ekspres loncu.
Kad je meso kuvano dodati paradajz (ja koristim tomatello) i začine i sve još malo prokuvati da se zgusne i napravi saft. Služiti sa pire krompirom.
Divan je grašak u ovoj kombinaciji. Kad je mlad bude baš sladak, ja ga volim i jesti nekuvanog dok ga berem u bašti
ОдговориИзбришиOvaj sa slike je iz kesice zamrznuti ali je isto odlican. Zavidim ti sto imas bastu i grasak u njoj.
ИзбришиEvo ja sam danas pripremala ovo jelo prvi put s pire krompirom i mogu vam reć da su moji bili svi oduševljeni i zadovoljni.
ОдговориИзбришиE bas mi je milo da to cujem.
Избриши