Ovo je više ideja kako oplemeniti čorbu iz kesice nego recept. Pravljena je bezbroj puta u zadnjih trideset godina i mogu vam reći da je to mom mužu jedna od omiljenih čorbi. Klinci doduše negoduju ali na to smo već navikli tako da se oko toga mnogo ne uzbuđujemo :-). Recept samo dobila davno od moje drage koleginice Ljilje od koje sam dobila još puno dobrih i praktičnih recepata.
Čorba od pečuraka
1 čorba od pečuraka iz kesice(ja koristim Podravkinu)
1 dl kisele pavlake
1 jaje
sjeckani peršun
biber
Čorbu skuvati po uputstvu. Jaje i pavlaku umutiti mikserom sa malo vode pa dodati u čorbu. Promiješati dok se ne zgusne. Dodati sjeckani pešun i biber pa vratiti na ploču da još jednom proključa. Dobićete sasvim drugačiju čorbu, koja podsjeća na domaću a koja je uz to i veoma ukusna.


















