Piletina Pesto Genovese je copycat recept tj rekonstrukcija pesto piletine iz restorana Sicilija. Ovo je jedno od rijetkih jela koje se pojede brzo i bez gunđanja. Zbog toga sam riješila da probam da ga napravim i kod kuće i mogu vam reći da sam baš zadovoljna rezultatima. Prazni tanjiri koji ostanu poslije ručka su dokaz da je operacija kopiranja recepta uspješno izvršena. Ako ne pravite pizza hleb, sve je gotovo za 15-20 min tako da je ovo idealan ljetnji ručak a ako baš hoćete i hleb možete za brzinsku varijant krtko popeći u rerni gotovu podlogu za pizzu i izrezati je na trouglove.
Piletina Pesto Genovese
300 gr bijelog mesa
3 dl pavlake za kuvanje
3 uvrh pune kašičice pesto sosa(ja koristim kombinaciju Barila i Filippo Berio)
1/2 šolje rendanog parmezana(oko 20 gr)
1 čen bijelog luka
kašika ulja
so
biber
bosiljak
prstohvat začina C
Piletinu isjeckati na kockice pa je popržiti na malo ulja, dodati sitno sjeckani bijeli luk i pržiti da porumeni. Kad je meso prženo naliti pavlaku, dodati pesto(ja koristim kombinaciju dva pesto sosa jer tako dobijem najbolji ukus a vi možete koristiti bilo koji pesto koji vam odgovara), prmezan i začine i sasvim kratko promiješati na ploči da se sastojci povežu pa poslužiti uz kuvani pirinač i pizza hleb. Količina u receptu je za tri do četiri osobe.