Evo još jedno, veoma fino i ukusno pecivo, koje se i prilično jednostavno pravi. Odlično ide uz sir, suvo meso, salate i džem tako da je idealno za doručak ili večeru a može poslužiti i umjesto hleba kad dočekujete goste. U svakom slučaju ako se odlučite da ga isprobate sasvim sam sigurna da se nećete pokajati.Recept je sa Instagrama ali je malo modifikovan u skladu sa tim što je trenutno bilo na raspolaganju u frižideru a kako smo bili zadovoljni rezultatima original nikad nije došao na red za isprobavnje.
Kupus kifle
200 ml mlijeka
50 ml jogurta
kašika šećera
20 gr svježeg kvasca
kašičica soli
50 ml ulja
brašno po potrebi (oko 400 gr)
50 gr putera
1/2 jajeta
1/2 jajeta
susam
Kvasac rastopiti u mlakom mlijeku, dodati jogurt, šećer, ulje, brašno i so i zamijesiti mekše tijesto. Ostaviti ga da naraste pa podijeliti na dva dijela. Jaje umutiti viljuškom pa podijeliti na dva dijela. Jedan dio dodati puteru i umutiti da se poveže. Polovinu tijesta razviti u obliku kvadrata, premazati polovinom puterom i urolati. Prebaciti na pleh pa izrezati na cik cak. Ponoviti postupak i sa drugom polovinom tijesta. Odozgo premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti kifle da narastu oko 40 min do 1 h pa peći na 200C da fino porumene.
Нема коментара:
Постави коментар