среда, 27. фебруар 2013.

Makarone sa porilukom

Evo јоš jedan recept koji  šaljem  Milici sa bloga Na tanjiru koja je za ovaj mjesec domaćica igre za blogere Ajme koliko nas je. Tema igre je poriluk koji ja često koristim i već sam joj poslala par recepata a ostalo je još par uslikanih jela koje neću stići da objavim jer je sjutra zadnji dan ovog kruga igrice ali će kad tad doći na red. Ove makarone su veoma često na našem stolu a recept je iz neke stare Praktike ali je u originalu bio sa blitvom a ja sam ga malo preradila i umjesto blitve iskoristila poriluk.


IMG_5484 by irenalana
 
 

Potrebno je

 
 
250 gr makarona
250-300 gr poriluka
2 jajeta
1,5 dl mlijeka ili jogurta ili miješano mlijeko i pavlaka
200 gr bijelog sira
malo putera
po zelji nekoliko šnita pančete nasjeckane na kockice
 
 
kuvar52 by irenalana
 
 
Makarone skuvati ali paziti da se ne prekuvaju. Poriluk dobro oprati i sitno nasjeckati pa ga prodinstati na malo ulja da svene i malo omekša.
Makarone procijediti, dodati im izmrvljen sir, mlijeko i pavlaku, jaja i poriluk i sve promiješati. Sipati makarone u podmazan pleh, odozgo staviti malo putera sjeckanog na listiće i zapeći u dobro zagrijanoj rerni da fino porumeni. Služiti sa jogurtom a fino se slaže i sa salatom od paradajza.
Po želji sa porilukom možete propržiti i malo sitno sjeckane pančete. Ona se fantastično slaže sa porilukom ali pošto mi u zadnje vrijeme malo više pazimo na to šta jedemo ja je ovaj put nisam koristila.
 
 
IMG_5452 by irenalana
 
 
IMG_5487 by irenalana
 
 
IMG_5496 by irenalana
 

10 коментара:

  1. Odlicna ulaznica. Super mi je recept i toliko lijepo izgleda, ima prekrasnu boju ovako peceno.

    ОдговориИзбриши
  2. Mljac, mljac, volim zapečena jela! Nisam probala ništa slično, pa mi je recept baš odlična ideja

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj recept sam isprobala i nakon toga pravila još par puta, imam čak i neke neobjavljene slike, ne znam što ih ne okačim više ;) Odličan recept, praziluk daje ekstra šmek ovom jelu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I mi ga volimo a jos je ljepsi ako se sa prazilukom poprzi i malo pancete ali posto se ja trudim da nam obroci budu sto manje masni onda tako rijetko pravim

      Избриши
  4. Hocu da probam ovaj recept ovih dana.Da li bi mogli da mi kazete koliko se od prilike makaroni peku u rerni i na kojoj temperaturi? Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih pecem na 270 C to je najjaca temperatura kod moje rerne a peku se nekih 15-20 min tj dok fino porumene

      Избриши
  5. E,napravila sam i ispalo je fantasticno.Zbog muza sam dodala 100g pancete i odusevljeni smo totalno.By the way,jako mi se svidja Vas blog,sta god sam pravila uvek je ispalo super.Pozdrav iz Beograda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je drago da ste zadovoljni. I moj muz voli kad dodam malo slaninice u makarone to je i bila njegova ideja ali u zadne vrijeme vodimo racuna o ishrani pa izbjegavamo slaninicu.

      Избриши
  6. Odlican recept!
    Slaninica je zdrava i rado je koristim u umerenim kolicinama. Kako bih izbegla przenje, pospem je umesto putera💃

    ОдговориИзбриши