среда, 11. јун 2014.

Sladoled od jogurta i voća

Nije me bilo neko vrijeme i to iz sasvim opravdanih razloga ali evo polako se vraćam u normalu, koliko je to moguće s obzirom na okolnosti o kojima za sad neću govoriti ali će vam za par mjeseci nadam se sve biti jasnije:-). Za sad od mene jedan divan i veoma jednostavan voćni sladoled koji nam se toliko dopao da sam ga pravila dva puta za dva dana. Originalni recept je sa bloga La cuisine creative koji se do sada pokazao kao izvor dobrih i provjerenih recepata pa se ovoga puta zahvaljujem njegovoj autorici Lani koja ih nesebično dijeli sa nama.


IMG_1865

 

 

Potrebno je

 

200 gr voća(ja sam za sada isprobala sa jagodama)
2 dl jogurta
2 dl slatke pavlake
150-200 gr šećera
2 kesice vanile


IMG_1869


Voće ispasirati ali tako da ostanu i malo krupniji komadi da se može osjetiti da je sladoled od pravog voća. Ja ovo najčešće uradim tako što voće nasjeckam pa ga u mjerici promutim običnim mikserom. Umutiti pavlaku, dodati joj šećer, vanilu, jogurt i ispasirano voće, promiješati i ostaviti da se hladi. Ja sam sladoled hladila u aparatu za sladoled mada može da se ohladi i u zamrzivaču. U originalnom receptu je korišćen čvrsti jogurt a kako ga ja nisam imala koristila sam jednom jogurt u čašici a drugi put običan tečni jogurt i sladoled je oba puta bio fantastičan. Mislim čak da je za hlađenje u aparatu za sladoled pogodnija ova varijanta sa običnim jogurtima koja je koliko toliko tečna pa se može usuti u aparat.


IMG_1877 


Ohlađen sladoled služiti sa svježim voćem, šlagom i sjeckanim pistaćima.

8 коментара:

  1. Divna kreacija; volim koristiti jogurt u sladoledima, jer daje posebnu notu.
    Srecno sa novim desavanjima, sta god da je u pitanju :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Divan sladoled. Sa srecom, sta god da je u pitanju!

    ОдговориИзбриши
  3. baš mi je drago da si nam se vratila,da znaš da već duže vrijeme razmišljam što te nema.mislila sam ti pisati meil da vidim kako si,ali sam vidjela da nema adrese na blogu.
    u svakom slučaju,znaj da si nam nedostajala...
    sladoled je odlična poslastica ljeti,a Lana ima sve divne i isprobane recepte.
    veliki zagrljaj ti šaljem !

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala puno svima! Zadnjih par mjeseci sam bila zaokupljena nekim drugim stvarima mada vas sve redovno pratim ali sam se bavila nekim mnogo znacajnijim kuvanjem pa ako sve bude ok za 3-4 mjeseca cu imati jedan veoma poseban slatkis:-)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман16. јун 2014. 02:56

    Drago mi je sto si tu i to sa kako divnim receptom!! Moj slatkis stize za americki dan zahvalnosti i nemoze doci u bolji cas jer smo tako zahvalni za njega. Ovaj sladoled moram isprobati mada nemam masinu za isti ali imam kontejner i ruke pa cu mjesati :-))). Sretno sa svim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je 4. jul a kod nas 4. oktobar tako da imamo jos dosta da cekamo. Sladoled se lako pravi a dovoljno je da se promijesa par puta i bice odlican i bez masine. Ja sam i trecu turu napravila i kad ga posluzujem obavezno nasjeckam jagode i stavim slaga pa dodje kao neki vocni kup.

      Избриши
  6. krasni recepti, krasan blog, hvala Juki

    ОдговориИзбриши