уторак, 16. децембар 2014.

Pileća krilca iz rerne


Ovo je više ideja, nego recept, kako da spremite ukusan ručak a da se ne namučite puno. Kod mene svi obožavaju ova krilca pa su skoro svake nedelje na stolu i svi su zadovoljni a ja se osjećam kao da nisam ni spremala ručak.




Potrebno je

1 kg krilaca
slatka aleva paprika
biber
bijeli luk u prahu
kajenski biber
so
600 gr krompira (najbolji je bijeli brašnavi)
ulje


IMG_2468


Krilca oprati, krompir oguliti, oprati i izrezati na krupno pa sipati u pleh, posuti uljem i začinima i pomiješati. Naliti oko prst ili dva vode i peći na 200-220 C dak meso porumeni sa jedne strane, preokrenuti meso i peći dalje dok i krompir i meso budu fino rumeni i na mesu se uhvati korica. U mojoj rerni to je oko 1 sat i 30 minuta na temperaturi od 220C. U toku pečenja s vremena na vrijeme prelivati sokom od pečenja.
Količina u receptu je za nas troje tj dvoje odraslih i jedno dijete pa količine prilagodite prema vašim potrebama. Kad nema krilaca u prodavnici ja umjesto njih koristim batačiće ali su krilca daleko ukusnija i sočnija. Na slici se vidi da na tanjiru ima i krilaca i batačića jer sam tada našla jedno pakovanje krilaca pa sam morala dopunjavati batačićima.
Nama uz ovo nije potrebna ni salata jer neće niko da je jede :-).


IMG_2491

5 коментара:

  1. Krilca spremljena na ovaj nacin su fantasticna, obicno ih stavim u gornji deo rerne i vrlo brzo budu gotova... a krompirice svi volimo, odlicna ideja za brzi i ukusan rucak.:)

    ОдговориИзбриши
  2. Uff, odličan ručak:))) Ja skoro nikad ne spremam krilca, a toliko mi primamljivo izgledaju. Rado ću probati na tvoj način:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Krilca su meni najukusniji dio pileta. Mi ih cesto spremamo i na rostilju i tako su odlicna a i ova varijanta je i brza i ukusna a kao da ne radis nista ima svega 5 min posla oko ovoga.

      Избриши
  3. Probala sam da spremim,i uspelo mi je vrlo je lako i veoma je ukusno, posebno ako se uz to doda sos😉

    ОдговориИзбриши