четвртак, 1. фебруар 2018.

Pečena piletina u saftu


Konačno je došao na red i ovaj recept. Obično vodim računa o tome da poslije par slatkiša objavim neki slaniš i tako je poslije svih novogodišnjih i slavskih kolača i torti došao red i na ovu odličnu piletinu . Ovo je jedno od onih jela koje svi vole i koje zbog toga mogu često da spremam. Nažalost i pored toga što je veoma ukusna nije baš  fotogenična, ali vjerujte mi na riječ ako se odlučite da je isprobate sigurno se nećete pokajati. Recept je od Dvazen sa Coolinarike ali sam ga ja pravila već toliko puta da sam ga potpuno prisvojila.




Pečena piletina u saftu


4 batka
u vrh puna kašika brašna
kašičica slatke mljevene paprika
začin C
biber
bijeli luk u prahu
2-3 kašike ulja


IMG_7036


Batake staviti u pleh u kome će se peći, posuti začinom, bijelim lukom u prahu, biberom i uljem pa rukama promiješati da se meso ravnomjerno obloži začinima i uljem. Brašno pomiješati sa paprikom pa u tu smjesu uvaljati batake. Složiti ih u pleh u kome će se peći, naliti vodom da ogreznu, pokriti folijom i peći oko sat i po ili dva na najjačoj temperature da piletina fino omekša. Brašno sa paprikom ostaviti sa strane dok piletina bude gotova.


IMG_5829


Kada je meso pečeno skinuti foliju i dodati jednu kašičicu brašna sa paprikom razmućenog u malo vode. Vratiti pleh u rernu da se piletina zapeče i dobije koricu a sos u kome se pekla dobije odgovarajuću gustinu. Ako je potrebno dodati vode da se dobije fin sos. Služiti sa pire krompirom i zelenom salatom.


IMG_5849

3 коментара:

  1. Odlicno zvuci, verujem da se samo topi... pravim prvom prilikom!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nama je odlicno a i ostali koji su probali su bili veoma zadovoljni. Ja piletinu pecem mnogo duze nego sto pise u originalnom receptu ali je zbog toga meka a poslije se zapece pa dobije krckavu koricu.

      Избриши
  2. Ovo izgleda tako dobro da ce biti isprobano , sigurno :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши