Bijela salata je odličan prilog uz pečenja i pohovana mesa. Ja je u zadnje vrijeme veoma često pravim, prije svega jer je veoma ukusna a onda i jer se brzo i lako pravi. Pored toga potrebno je da odstoji svega par sati prije služenja pa je možete napraviti ujutro i poslužiti za ručak istoga dana. Odgovara mi i što mogu da napravim onoliko koliko je dovoljno za dvoje ili troje. U ovo doba korone nemamo baš mnogo gostiju a ja ne volim da bacam hranu pa je ova salata idealan prilog uz svaki svečani ručak. Ove godine sam je pravila za Božić kao prilog uz pečenu prasetinu.
Bijela salata
1 osrednji krompir
1 jaje
50 gr gaude
50 gr neke barene šunke ili pečenice a može i pršuta
3-4 kašike majoneza
kisela pavlaka
peršun
Krompir skuvati i ohladi pa ga izrezati na kockice, jaje skuvati i isjeckati, sir i šunku takodje isjeckati na kockice pa sve pomiješati. Dodati 3-4 kašike majoneza a pred služenje preliti kiselom pavlakom i posuti sjeckanim peršunom. Ovo je količina dovoljna za dvoje ili najviše troje pa po potrebi povećajte količinu sastojaka.
Нема коментара:
Постави коментар