недеља, 6. март 2022.

Torta sa lješnicima, malinama i bijelom čokoladom


Konačno je na red za objavljivanje došao i recept za tortu sa lješnicima, malinama i bijelom čokoladom. Ova torta je malo zahtjevnija za pravljenje ali vjerujte mi da se trud isplati. Torta je veoma fina i idealna da je napravite za svoje najmilije povodom 8. marta mada je možete napraviti i za bilo koju drugu priliku a ja vam garantujem da ćete sigurno dobiti sve pohvale. Ne znam kakva je situacija kod vas ali u CG se 8. mart veoma ozbiljno shvata. U zadnje vrijeme mu konkurenciju pravi Valentines day ali je on ipak nekako više namijenjen mladim parovima a 8. mart je dan rervisan za sve žene a naročito za mame. 




Torta sa lješnicima, malinama i bijelom čokoladom


Za jednu koru potrebno je

2 bjelanca 
60 gr šečera 
50 gr pečenih mljevenih lješnika 
1 kašičica brašna
 1 kašičica ulja

 6 žumanaca 
3 kašike šećera 
2-3 kesice vanile 
120 gr putera 
100 gr bijele čokolade 
1 dl umućene slatke pavlake

200 gr zamrznutih malina
1 kesica vanile
1 kašika šećera
1 kašičica gustina
malo vode

2 šlag pjene
mlijeko


IMG_9300


Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrst snijeg, dodati lješnik, brašno i ulje i pažljivo promiješati kašikom. Peći na 200C u kalupu prečnika 20 cm. Napraviti tri ovakve kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom pa ih skuvati na pari. Vrućem filu dodati čokoladu i promiješati da se istopi a zatim dodati puter pa kad se fil prohladi promutiti da se sve poveže. Pavlaku za šlag umutiti pa dodati hladnom filu.
Maline pomiješati sa šećerom i vanilom i kratko prokuvati da provri a zatim dodati gustin razmućen u malo vode i kuvati još kratko da se zgusne.
Šlag umutiti po uputstvu.
Svaku koru premazati filom od malina, žutim filom i šlagom. Spolja ukrasiti šlagom.


IMG_9318

Нема коментара:

Постави коментар