недеља, 23. децембар 2018.

Banini


Danas vam pišem recept za keksiće koji se veoma lako i brzo prave i to od sastojaka koje uvijek imate u kući. Pored toga veoma su ukusni a i sasvim pristojno izgledaju tako da mogu biti jedan od vaših novogodišnjih ili božićnih kolača. Recept je sa Coolinarike a ja sam ga isprobala u okviru kuvanja za cool šeficu Mariju.Kako sam veoma zadovoljna receptom pišem ga i ovdje da se nađe možda će nekome zatrebati. Da dodam još da su i klinci bili zadovoljni. Smazali su jedno pola pleha dok su keksići bili mlaki a ja sam se ispekla pokušavajući da ih jedem onako vrele tek izvađene iz rerne. Savjetujem da to ne pokušavate jer nije uopšte prijatno. Šoljica koja se koristi za mjerenje je zapremine 1 dl.




Banini


2 jajeta
1 šoljica ulja
2 šoljice šećera
kesica vanil šećera
rendana korica limuna
6 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
đžem


IMG_0358


Umutiti jaja sa šećerom i vanilom pa dodati ulje, brašno promiješano sa praškom za pecivo i limunovu koricu. Umijesiti tijesto. Može se desiti da vam tijesto bude previse tvrdo ako su jaja malo manja. U tom slučaju dodajte par kašika mlijeka. Otkidajte komadiće tijesta pa ih oblikujte u kuglice i staljajte na papir za pečenje. Svaku kuglicu udubiti prstom na sredini pa u udubljene sipati po malo đžema. Možete koristiti nekoliko različitih vrsta đžema da bi keksići bili interesantniji.


IMG_0360


Peći ih na 180C i paziti da ostanu blijedi. Kad ih izvadite iz rerne keksići će biti mekani pa ih ostavite da se ohlade. Hladni keksići su taman kako treba krckavi ali ne tvrdi. Ako ih kojim slučajem ispečete malo više onda će se hlađenjem previše stvrdnuti.


Нема коментара:

Постави коментар