Zadnjih par godina u Laninoj školi se održava Novogodišnji bazar u kome mi uvijek rado učestvujemo. Svake godine pravimo medenjake i naše novogodišnje mafine koji su uvijek veoma traženi. Recept za mafine je od Minje sa bloga Minjina kuhinjica. To su mekani i socni čokoladni mafini koji će biti odlični kao slatki doručak ili užina. Možete ih i puniti eurokremom ili džemom po želji.
Novogodišnji mafini
2 jajeta
100 gr šećera
80 ml jogurta
70 ml ulja
80 gr brašna
kašičica praška za pecivo
20 gr kakaa
60 gr putera
100 gr šećera u prahu
kašika mlijeka
fondan
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati im ulje, jogurt i brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom. Promutit mikserom da se dobij glatka smjesa a zatim polako kašikom dodati snijeg od bjelanaca. Tijesto rasporediti u korpice za mafine. To je najlakše uraditi kašikom za sladoled. Na svaki mafin možete sipati i po malo džema ili eurokrema.
Peći na 180 C oko 20 minuta. Za puter krem umutiti omekšali puter sa mlijekom i šećerom u prahu. Ohladjene mafine premazivati puter kremom i dekorisati fondanom.
Нема коментара:
Постави коментар