недеља, 8. март 2020.

Griz knedle


Prije par dana Lana se sjetila griz knedli i tražila da napravim supu sa knedlama. Kad je bila mala jedno vrijemo smo supu pravili samo sa knedlama jer ih je ona bas voljela. Tako sam i ja imala priliku da usavrsim recept koji je vremenom popravljan i nadograđivan a zapravo je kombinacija nekog mog recepta i ovog recepta sa Coolinarike. Na kraju su nam knedle ipak dosadile pa sam ja prestala da ih pravim i skoro smo zaboravili na njih dok Lani ponovo nisu pale na pamet. Supica je naravno bila odmah napravljena a pošto je i Vule dao zeleno svijetlo mislim da će od sad knedle biti često na meniju.




Griz knedle


1 jaje
3 kašike griza
kašika ulja
1/3 kašičice praška za pecivo
malo peršuna
biber
začin ili so


IMG_5943.CR2


Jaje umutiti viljuškom pa mu dodati ulje, griz i začine i prašak za pecivo. Smjesa treba da bude kašasta ali ne gusta. Prije kuvanja smjesa obavezno mora da odstoji jedno sat vremena u frižideru. Za to vrijeme će griz da upije tečnost i smjesa će postati čvrsta. Supu zagrijati da provri ali ne smije da ključa jer će se knedle raspasti. Smjesu zahvatati malom kašičicom i sipati u supu ali uzimati najviše pola male kašičice jer tokom kuvanja knedle nabubre.


IMG_5960.CR2


Da bi oblik knedli bio što pravilniji smjesu zahvatajte kašičicom koja je umočen u supu. Možete ih takodje malo oblikovati pomoću dvije kašičice. Kada potrošite cijelu smjesu ostavite knedle da se kuvaju par minuta a zatim ih pažljivo prevrnite na drugu stranu. Kuvajte ih na tihoj vatri (supa ne smije da ključa) dok ne nabubre i omekšju.


IMG_5968.CR2


Нема коментара:

Постави коментар