субота, 8. август 2020.

Tjestenina sa tikvicama i parmezanom


Sezona je tikvica i paradajza pa zbog toga preko reda uskče ovaj recept za jednostavnu ali veoma ukusnu tjesteninu koji sam nedavno isprobala. Tjestenina se pravi za 15 minuta tako da je idealna kad nemate baš puno veremena za motanje po kuhinji. Međutim ukus je fantastičan tako da ćete za kratko vrijeme napraviti veoma ukusan obrok. Recept je sa Coolinarike od korisnice marijanac80 i odavno je bio u planu za isprobavanje ali kako nisam bila sigurna da će se svidjeti mojim mrziteljima povrća nikako da ga napravim. Na kraju sam ga pravila samo za sebe a ostali su dobili klasične makarone sa sirom tako da smo svi bili zadovoljni.




Tjestenina sa tikvicama i parmezanom


3 male tikvice (oko 600 gr)
3 paradajza srednje veličine
3 čena bijelog luka
2.5-3 dl mliječne pavlake za kuvanje
so
biber
maslinovo ulje
parmezan
bosiljak
300 gr paste po vašem izboru


IMG_4254


Tikvice ogulite i narežite na sitnije kockice. Paradajz takođe ogulite a zatim ga isjeckajete na malo krupnije kockice. Paradajz ćete najlakše oguliti ako ga prvo prelijete vrelom vodom. Bijeli luk sitno narežite. Na malo maslinovog ulja prvo popržite tivice da malo omekšaju a zatim dodajte sjeckani paradajz i bijeli luk i dinstajte da povrće omekša. 


IMG_4270


Nalijte pavlakom za kuvanje i dodajte malo sjeckanog svježeg bosiljka pa kratko prodinstajte da se sos ukuva, prelijte preko kuvane poste i pospite rendanim parmezanom i sjeckanim bosiljkom.


IMG_4287


Нема коментара:

Постави коментар