недеља, 19. јун 2022.

Krofnice iz aparata

Aparat za krofnice imam već par godina ali ga do skoro nisam baš tako često koristila. Imala sam jedan recept za čokoladne krofnice koje sam s vremena na vrijeme pravila i to je bilo to. 




Onda su djeca na instagramu vidjela krofnice prelivene čokoladom pa smo naravno morali da isprobamo i tu varijantu.Ove krofnice su nam se veoma svidjele jer sem što su dekorativne one su i veoma ukusne. Možete ih napraviti i kao dio slatkog stola za dječije rođendane a na interentu ćete naći bezbroj ideja za dekoraciju. Recept je sa instagrama od aleks_books_and_cooks.


IMG_2707


Krofnice iz aparata


2 jajeta
2 kašike šećera
2dl mlijeka ili jogurta
1 vanilin šećer
2 čaše od 2 dl brašna
1 prašak za pecivo
8 kašika ulja

150-200 gr čokolade(bijele, mliječne ili crne)
malo ulja
eurokrem
voće
šećerne mrvice


IMG_3684


Umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, dodati im mlijeko ili jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve fino umutiti a zatim kašikom dodati snijeg od bjelanaca. Tijesto će biti prilično gusto ali tako i treba da bude. Aparat za krofnice malo podmazati uljem ili istopljenim puterom i kašikom za sladoled sipati tijesto. Peći dok krofnice fino porumene za šta je potrebno oko 5 min. 


IMG_3692


Čokoladu istopiti pa joj dodati malo ulja. Krofnice umakati u čokoladu ili istopljeni eurokrem pa ih ukrasiti šećernim mrvicama, eurokremom ili voćem.


IMG_2752


Нема коментара:

Постави коментар