недеља, 29. март 2020.

Zapečeni pileći file


Vjerujem da ste do sada svi već naišli na neki sličan recept ali kako se radi o veoma ukusnom jelu, koje se pored toga i lako sprema, nije na odmet da se nađe i na blogu. Na internetu možete pronaći bezbroj sličnih recepata pod nazivom gurmansko pile ili slana bajadera. Ja sam ovaj recept, prije više od petnaest godina, dobila od moje koleginice Ljilje. Od tad je pravljen ko zna koliko puta ali do sada nije objavljen na blogu jer nikad nisam bila zadovoljna slikama. Na kraju sam ipak uspjela da dobijem koliko toliko pristojne slike koje će vam bar malo dočarati ukus ovog divnog jela.




Zapečeni pileći file


500 gr pilećeg filea
dimljena pečenica
gauda rezana na šnite
2 jaja
2 dl kisele pavlake


IMG_6725


File izrezati na šnicle i složiti u pleh. Preko filea poređati sloj dimljene pečenice ili nekog drugog suvog mesa po vašoj želji. Preko pečenice složiti red sira. Jaja umutiti sa pavlakom pa preliti preko sira. Pleh pokriti folijom i peći 30-40 min na najjačoj temperaturi a zatim skinuti foliju i peći još malo otkriveno da se jelo fino zapeče.


IMG_6753


Možete ga služiti odmah uz pire krompir, prženi krompir ili malo barenog brokolija i karfiola. Uz ovo jelo odlično ide i neka sezonska salata a veoma se dobro slaže i uz sosve na bazi majoneza kao što je na pr tartar sos. Veoma je ukusno i hladno tako da se može poslužiti kao dio neke praznične trpeze.


Нема коментара:

Постави коментар