четвртак, 6. новембар 2014.

Još jedan rođendan

Čini mi se da smo juče došli iz bolnice sa njom a evo već puni osam godina. Kako vrijeme leti. Ove godine moja velika djevojčica je odlučila da rođendan proslavi kući. Mi smo se potrudili da joj organizujemo žurkicu i mislim da je slavljenica veoma zadovoljna prosalvom. Naravno pravili smo i tortu i to ove godine po njenoj želji sa slikom Powerpuff girls. Recept za tortu smo dobili od tetke a ona ga je pronašla na sajtu Recepti. Torta je inače veoma ukusna i to je jedina torta koju Lana jede.


DSCN0319


Jafa torta

 

9 jaja
9 kašika šećera
18 kašika mljevenih oraha
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo

500 ml mlijeka
6 kašika šećera
2 pudinga
500 ml slatke pavlake

250 gr mljevenih oraha
2 šoljice od crne kafe mlijeka
250 gr putera
100 gr prah šećera
3 štangle čokolade(od 200 gr)

3 male kutije jafa keksa
bistri sok od pomorandže


DSCN0327


Umutiti 3 jajeta sa 3 kašike šećera, 6 kašika mljevenih oraha, kašikom brašna i 1/3 kesice praška za pecivo. Napraviti tri ovakve kore. Peći ih na 200 C.
Puding skuvati sa mlijekom i šećerom i pokriti ga providnom folijom pa ga ostaviti da se ohladi. Hladan puding promutit i pomiješati sa umućenom pavlakom.
Orahe popariti vrelim mlijekom , dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi. U hladan fil dodati umućen puter.


DSCN0323


Slagati koru, fil od oraha, jafa keks umočen u sok od pomorandze, žuti fil, koru, fil od oraha, keks, žuti fil, koru. Spolja premazati ostatkom fila od oraha i ukrasiti šlagom ili fondanom.
Kako su moje šoljice bile malo veće nego što treba fil od oraha mi je bio malko ređi pa sam dodala cijelu čokoladu od 200 gr da popravim stvar. Ovim filom sam premazala tortu spolja i obložila je fondanom.


rodjendan2014


IMG_2528

13 коментара:

  1. Srećan rođendan slavljenici a torta je prelepa verujem i da je ukusna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Torta je za mene pravo iznenadjenje a i Lana samo nju hoce da jede tako da je po meni idealna za djecije rodjendane

      Избриши
  2. Srecan rodjendanko, bas je bilo veselo kod vas i vidim da su se klinci sjajno zabavili.:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Rodjendan nam je prosao bas fino i mislim da cemo od sad ovako slaviti. Jeste da smo se ja i tata poprilicno angazovali da bi sve bilo kako je Lana trazila ali je ona na kraju bil veoma zadovoljna.

      Избриши
  3. Trebala bi mi torta velicine 30x25, da li da dupliram sastojke?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ova je torta pravljena u kalupu precnika 26 cm i prilicno je visoka tako da bi duplo sigurno bilo previse jer je torta prilicno velika. Ja bih probala da ispecem 4 kore pa ces onda moci da ocijenis je li torta dovoljno velika a ako nije najvise 5 kora jer sam sigurna da je 6 tj duplo previse.

      Избриши
  4. Ja nasula hladno mlijeko u orahe,hrče li ista biti ako ih sad zagrijem

    ОдговориИзбриши