петак, 14. септембар 2012.

Đuveč

Evo i jedno od naših omiljenih jela. Ako se pravi sa svježim povrćem ima malo više posla oko njega ali ja obično kupim kesicu zamrznutog povrća za đuveč i onda je mnogo brže gotov.




Potrebno je

 

1 velika ili 2 manje glavice luka
1/2 kg  smrznutog povrća za đuveč(crvena paprika, grašak, boranija, šargarepa, paradajz)
1/2 kg krompira
4 deblje šnicle(najbolje svinjski vrat ali može i pileći file, teleće šnicle)
1-2 čena bijelog luka
peršun
začin
biber
mljevena slatka paprika

Na malo ulja popržiti sitno sjeckani bijeli luk. Kad je luk ispržen dodati mu zamrznuto povrće i krompir isječen na deblje kolutove. Dodati sitno nasjeckan bijeli luk i peršun, začiniti pa dinstati da omekša. U toku dinstanja nalivati vodom da ne zagori.Pred kraj prebaciti u pleh i zapeći u rerni.


IMG_4581


Šnicle istući, posoliti i pobiberiti.Kada se na povrću počne hvatati korica izvaditi ga iz rerne i odozgo složiti šnicle. Premazati meso sa malo ulja i vratiti u rernu da se zapeče. Kada je pečeno sa jedne strane preokrenuti da se zapeče i sadruge strane i služiti.


IMG_4592


Ja obično pravim polovinu mjere jer je cijela za 4 osobe. Najukusniji je sa svinjskim vratom ali za one koji ga ne jedu može i sa pilećim fileom ili telećim krmenadlama ili šniclama.


IMG_4605

4 коментара:

  1. Ovo je jos jedno prelepo jelo sa ovog bloga. Napravila sam i svi smo odusevljeni. Najlepsi djuvec koji sam ikada probala :) p.s. Koristila sam FRIKOM-ovu mesavinu za djuvec i piletinu jer ja ne volim svinjski vrat za razliku od muzica pa je piletina bila kompromisno resenje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja cesto pravim sa piletinom a uvijek sa frikomovim povrcem za djuvec. Drago mi je da vam se svidja i mi ga obozavamo.

      Избриши
  2. Lepo smo se u nedelju "zasladili" ovim Vašim djuvečom. Hvala na ukusnom jelu.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Vama na isprobavanju i bas mi je drago da vam se svidja.

    ОдговориИзбриши