недеља, 7. август 2016.

Pita od višanja



Jeste da je sezona višanja već prošla, ali kako se ova pita pravi od zamrznutih višanja, to nije od nekog značaja. Pored toga ovo je najbolja pita od višanja koju sam ja do sad pravila. Recept sam našla kod Minje i kao i ostalo što sam od nje probala i ovo je odlično. Ja sam koristila malo manje šećera nego što ide po receptu ali su moje višnje prilično slatke. Recept pišem onako kako sam ga ja pravila.




Pita od višanja


 

500 gr tankih kora (za baklavu)
600 gr očišćenih višanja
6 kašika šećera
6 kašika plazme
ulje


IMG_8015


Kore podijeliti na 3 dijela. Ako imate 18 kora tj ako su veoma tanke što je i najbolje za ovu pitu dobićete 3 grupe po 6 kora, a ako su vam kore deblje onda stavite po 4 ili 5 kora. Svaku koru premazati uljem a na zadnju sipati po dvije kašike plazme i šećera i ravnomjerno ih rasporediti po kori. Preko šećera i plazme rasporediti višnje po cijeloj površini kore, urolati, složiti na papir za pečenje, premazati uljem i peći na 200 C da fino porumeni.
Pečenu pitu prohladiti, posuti mješavinom prah šećera i vanile i uživati. Meni je najljepša dok je još malo mlaka mada je odlična i kad se skroz ohladi. Za ovu pitu birati što tanje kore koje ne smiju biti žilave.

2 коментара:

  1. Pita izgleda fenomenalno, a interesantan mi je taj detalj sa plazmom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pita je veoma ukusna a plazma joj da bas neki fin ukus i upije visak tecnosti.

      Избриши