недеља, 23. август 2020.

Maline u čaši


Ovo je jedna veoma fina poslastica od čokolade i malina koja se ne peče a prilično se lako pravi pa je prema tome idealna za ovo doba godine. Pored toga sezona malina je u punom jeku tako da im je cijena sada prihvatljiva pa ako volite maline i čokoladu pravo je vrijeme da isprobate ovaj recept jer sam sigurna da ćete biti veoma zadovoljni rezultatom. Ja ovu kremu pravim redovno čim se pojave maline na pijaci. Međutim nikako ne uspijevam da napravim fine slike koje bi vam vjerno dočarale ukus pa zbog toga tek sada objavljujem recept.




Maline u čaši


5 jaja
200 gr šećera
2-3 kesice vanile
200 gr čokolade za jelo i kuvanje(ja koristim menaž)
malo ruma
100 gr putera ili margarina

kutijica malina (200-250 gr)
velika kutija piškota (210 gr)

2 šlag pjene
mlijeko
rum ili čokoladni liker
kafa


IMG_4994


Jaja umutiti sa šećerom i vanilom pa ih skuvati na pari. Vrućem filu dodati čokoladu i puter i promutiti da se sve fino poveže. Dodati i malo ruma po ukusu.


IMG_4986


U 1 dl hladnog mlijeka rastvoriti kašičicu kafe pa mu dodati malo ruma ili nekog čokoladnog likera. Piškote namakati u mlijeko i slagati  na dno čaše. U svaku čašu staviti po 3-4 piškote izlomljene na komade. Preko piškota posuti maline a po njima fil. Od ove količine izađe 6-8 čaša. Krem ostaviti do sjutra u frižideru da se malo stegne. Pred služenje dekorisati šlag pjenom umućenom po uputstvu sa kesice, malinama i sjeckanim pistaćima.


IMG_5018


Нема коментара:

Постави коментар