субота, 5. септембар 2020.

Tetkin sok od limuna, đumbira i nane

 

Tetka pravi jedan mnogo dobar sok od limuna, đumbira i nane. To je klasičan sok koji se mora razblažiti vodom i koji je idealan za ovo toplo vrijeme. Zbog toga se progurao kao sledeći na listi za objavljivanje. Da se odmah razumijemo ja nisam neki veliki ljubitelj đumbira a ni sokova od nane. Čaj od nane baš volim ali sokove sa nanaom do sad i nisam nesto obožavala. Međutim ovaj sok je sasavim druga priča jer dobro rashlađen tako prija i osvježava da sam morala da tražim recept a onda i da ga napravim i naravno objavim.





Sok od limuna, đumbira i nane


2 korijena đumbira
6-7 većih limuna
3 l vode
3 kg šećera


IMG_5382


Za pravljenje ovog soka koristi se limun sa korom tako da je najbolje da nabavite domaći neprskani limun a ako to nije moguće onda kupovni limun potopite u vodu u koju ste dodali malo sode bikarbone i ostavite ga jedno pola sata a onda ga dobro isperite. Đumbir i limun narendajte ili ispasirajte sjeckom. Šećer i vodu prokuvajte pa u vruć sirup dodajte đumbir i limun. 


IMG_5450


Kada se sirup prohladi možete dodati i vezicu svježe nane. Sok ostavite u frižideru da prenoći pa ga zatim procijedite, sipajte u boce. Ćuvajte ga u frižideru. Sok se može razblaživati običnom hladnom vodom a odličan je i sa mineralnom vodom.

Нема коментара:

Постави коментар