Evo јоš jedan recept koji šaljem Milici sa bloga Na tanjiru koja je za ovaj mjesec domaćica
igre za blogere Ajme
koliko nas je. Tema igre je poriluk koji ja često koristim i već sam joj poslala par recepata a ostalo je još par uslikanih jela koje neću stići da objavim jer je sjutra zadnji dan ovog kruga igrice ali će kad tad doći na red. Ove makarone su veoma često na našem stolu a recept je iz neke stare Praktike ali je u originalu bio sa blitvom a ja sam ga malo preradila i umjesto blitve iskoristila poriluk.
Potrebno je
250 gr makarona
250-300 gr poriluka
2 jajeta
1,5 dl mlijeka ili jogurta ili miješano mlijeko i pavlaka
200 gr bijelog sira
malo putera
po zelji nekoliko šnita pančete nasjeckane na kockice
Makarone skuvati ali paziti da se ne prekuvaju. Poriluk dobro oprati i sitno nasjeckati pa ga prodinstati na malo ulja da svene i malo omekša.
Makarone procijediti, dodati im izmrvljen sir, mlijeko i pavlaku, jaja i poriluk i sve promiješati. Sipati makarone u podmazan pleh, odozgo staviti malo putera sjeckanog na listiće i zapeći u dobro zagrijanoj rerni da fino porumeni. Služiti sa jogurtom a fino se slaže i sa salatom od paradajza.
Po želji sa porilukom možete propržiti i malo sitno sjeckane pančete. Ona se fantastično slaže sa porilukom ali pošto mi u zadnje vrijeme malo više pazimo na to šta jedemo ja je ovaj put nisam koristila.
Odlicna ulaznica. Super mi je recept i toliko lijepo izgleda, ima prekrasnu boju ovako peceno.
ОдговориИзбришиMljac, mljac, volim zapečena jela! Nisam probala ništa slično, pa mi je recept baš odlična ideja
ОдговориИзбришиOvaj recept sam isprobala i nakon toga pravila još par puta, imam čak i neke neobjavljene slike, ne znam što ih ne okačim više ;) Odličan recept, praziluk daje ekstra šmek ovom jelu!
ОдговориИзбришиI mi ga volimo a jos je ljepsi ako se sa prazilukom poprzi i malo pancete ali posto se ja trudim da nam obroci budu sto manje masni onda tako rijetko pravim
ИзбришиHocu da probam ovaj recept ovih dana.Da li bi mogli da mi kazete koliko se od prilike makaroni peku u rerni i na kojoj temperaturi? Hvala :)
ОдговориИзбришиJa ih pecem na 270 C to je najjaca temperatura kod moje rerne a peku se nekih 15-20 min tj dok fino porumene
ИзбришиE,napravila sam i ispalo je fantasticno.Zbog muza sam dodala 100g pancete i odusevljeni smo totalno.By the way,jako mi se svidja Vas blog,sta god sam pravila uvek je ispalo super.Pozdrav iz Beograda :)
ОдговориИзбришиBas mi je drago da ste zadovoljni. I moj muz voli kad dodam malo slaninice u makarone to je i bila njegova ideja ali u zadne vrijeme vodimo racuna o ishrani pa izbjegavamo slaninicu.
ИзбришиOdlican recept!
ОдговориИзбришиSlaninica je zdrava i rado je koristim u umerenim kolicinama. Kako bih izbegla przenje, pospem je umesto putera💃
Mmmm dobra ideja moram i tako probati
Избриши