U mom okruženju stavovi su različiti što se tiče dana zaljubljenih. Neki ga slave a drugi odbijaju da ga prihvate. Mi ga svake godine obilježimo na neki način ili odemo na ručak u neki finiji restoran ili ja nešto fino smućkam. Ove godine je bilo i jedno i drugo tj slano u restoranu a slatko kući.
Pored torte pravila sam i tulumbe po Majinom receptu i one su spasile stvar što zbog toga što moj muž obožava tulumbe što zbog toga što je recept stvarno odličan.
Dekoracija tj ruže su od čokolade za modeliranje koju sam napravila tako što sam u 100 gr istopljene čokolade dodala 2 kašike meda. Kad se čokolada ohladila do sobne temperature stavila sam je malo u frižider da počne da se stvrdnjava a onda sam je umijesila. Masa koja se tako dobije je veoma elastična i lako se obrađuje tako da je izrada ruža bila veoma jednostavna. Od mase sam pravila kuglice koje sam onda tanjila između dva sloja papira za pečenje i oblikovala kao latice . Dok su još mekane latice se lako spajaju. Ruže se za desetak minuta stvdnu tako da je poslije veoma jednostavno postavljaju na tortu. Ovaj način izrade ruža je veoma jednostavan i brz i sledeći put ću probati da napravim i ruže od bijele čokolade.
Tortu sam pravila po receptu od Pote sa bloga gateauxpota ali pošto nisam u potpunosti zadovoljna rezultatima neću pisati recept ovdje. Kore za tortu su divne, sočne i mekane ali je fil veoma čvrst tako da se torta teško reže i jednostavno nije to to ali imam namjeru da joj dam drugu šansu tj pokušaću malo da preradim fil jer su kore stvarno dobre.
Pored torte pravila sam i tulumbe po Majinom receptu i one su spasile stvar što zbog toga što moj muž obožava tulumbe što zbog toga što je recept stvarno odličan.
Dekoracija tj ruže su od čokolade za modeliranje koju sam napravila tako što sam u 100 gr istopljene čokolade dodala 2 kašike meda. Kad se čokolada ohladila do sobne temperature stavila sam je malo u frižider da počne da se stvrdnjava a onda sam je umijesila. Masa koja se tako dobije je veoma elastična i lako se obrađuje tako da je izrada ruža bila veoma jednostavna. Od mase sam pravila kuglice koje sam onda tanjila između dva sloja papira za pečenje i oblikovala kao latice . Dok su još mekane latice se lako spajaju. Ruže se za desetak minuta stvdnu tako da je poslije veoma jednostavno postavljaju na tortu. Ovaj način izrade ruža je veoma jednostavan i brz i sledeći put ću probati da napravim i ruže od bijele čokolade.
Divna torta, prelijepo ukrasena :)
ОдговориИзбришиkoliko treba cokolade da se oblozi torta?
ОдговориИзбришиMislim da bi 150 gd bilo savim dovoljno
Избриши