понедељак, 16. децембар 2013.

Leptir pecivo


Evo jos jedan odličan recept koji sam isprobala sa bloga La cuisine creative. Na ovom blogu ćete naći još mnogo slanih i slatkih specijaliteta jer je Lana zaista majstor za sve.

IMG_1101

Potrebno je

3 dl mlakog mlijeka
0,75 ml ulja
25 gr svježeg kvasca
kašičica soli
oko  500 gr brašna
6 viršli
100 gr rendanog sira (gauda ili edamer)
senf
kečap


kuvar12

U mlakom mlijeku rastopiti kvasac pa dodati ulje, brašnom i so i zamijesiti mekano tijesto. Tijesto ostaviti da naraste oko pa ga zatim podijeliti na 6 djelova. Razvijati komad tijesta pa na njega staviti viršlu i umotati je u rolat. Rolate zasjeći tako da se dobije 10 djelova ali paziti da oni ostanu i dalje spojeni pri dnu tj da se ne presječe do kraja. Naizmjenično pomjeriti dobijene kolutove lijevo i desno. Složiti ih u pleh i ostaviti da još malo narastu pa peći na 200 C oko 20 min. Pred kraj pečenja izvaditi, posuti rendanim sirom i vratiti u rernu da se sir malo istopi. Ja sam ovaj dio sa sirom izostavila jer nisam bila baš sigurna da će Lani to odgovarati. I pored toga su peciva bila odlična i smazali smo sve do zadnje mrve.


IMG_1096

Peciva služiti topla sa senfom ili kečapom uz čašu mlijeka ili jogurta.

IMG_1102

1 коментар:

  1. Bas su dobro uspeli, a najsladja mi je poslednja fotka... mi isto volimo ove grickalice, bas bih mogla da ih uskoro napravim, prijatno grickanje i veliki pozdrav vam letiiii... mah-mah!:))))

    ОдговориИзбриши