недеља, 13. мај 2018.

Kremasti rižoto sa šampinjonima i piletinom


Navadili smo se na rižoto sa parmezanom i pavlakom. Zapravo dragi je otkrio novo omiljeno jelo pa me onda vodio da ga isprobam i izvršim analizu sadržaja. Ja sam se naravno poslije toga bacila na rekonstrukciju recepta i tražeći nešto slično po internet naišla na ovaj odličan recept za kremasti rižoto sa šampinjonima i piletinom. Nije ovo baš mnogo slično onome što pokušavam da dobijem ali je odlično i zbog toga vam pišem recept. Sprema se veoma brzo tako da ako uveče napravite domaću supicu od pileće sitneži kada se vratite sa posla ostaje vam da napravite rižoto i neku salati i imaćete odličan kompletan ručak.




Kremasti rižoto sa šampinjonima i piletinom


250 gr pilećeg filea
malo ulja
150 gr šampinjona (1/2 pakovanja)
1/2 šolje pirinča(1.2 dl)
1/3 šolje pavlake za kuvanje
1/4 šolje rendanog parmezana
2 šolje pileće supe
20 gr putera
so
biber
bosiljak
origano


IMG_4241


Na malo ulja popržiti piletinu nasjeckanu na kockice da se zarumeni, dodati sjeckane šampinjone i pržiti dok šampinjoni ne budu skoro gotovi pa zatim dodati pirinač i još malo propržiti. Nalivati pirinač supom i dinstati da sva tečnost uvre a da pirinač bude al dente(da se osjeti pod zubom) a onda dodati soli ako je potrebno, bibera, svježi nasjeckan bosiljak, malo origana, pavlaku, puter i parmezan. Jos samo kratko propržiti da se puter i sir istope. Posuti sitno sjeckanim peršunom, skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti još jedno 5 minuta da se malo odmori.Morate voditi računa da ne prekuvate pirinač jer će još malo omekšati dok bude odmarao poklopljen u tiganju.


IMG_4257


Uz ovo vam je potrebna još neka salata i imaćete ukusan kompletan obrok.
Mjera u receptu je za dvoje jer za sad samo nas dvoje odraslih jedemo ovakva jela tako da ako vas ima više na ručku slobodno duplirajte mjere.



Нема коментара:

Постави коментар