четвртак, 26. јул 2012.

Grilovano povrće

Povrće se do prije jedno godinu dana nije baš jelo kod nas tj ja sam jela ali dragi je pružao žestok otpor svemu što liči na tikvice ili patlidžan. U zadnjih godinu smo riješili da počnemo malo zdravije da se hranimo tako da sad mogu da prođu i ovakve stvari na moju veliku radost jer meni pored ovoga nije nista drugo ni potrebno.

Potrebno je


1 manji patlidžan
1 tikvica
nekoliko čeri paradajza
manja glavica crvenog luka
2-3 paprike
malo bijelog luka
po želji nekoliko kuglica mocarele
maslinovo ulje




Patlidžan, tikvice, i luk oprati i oguliti pa izrezati na kolutove ili šnite, paradajz izrezati na pola. Bijeli luk sitno nasjeckati  pa pomiješati sa povrćem i sve preliti sa nekoliko kašika maslinovog ulja.
Paprike ispeći na ploči, ostaviti ih da malo omekšaju pokrivene u nekoj šerpi pa ih oguliti i očistiti od sjemena.
Ostalo povrće pržiti na gril tiganju na malo ulja. Svo povrće pomiješati u nekoj posudi, posoliti po ukusu i ostaviti da malo odstoji da bi se ukusi pomiješali.




Ja sam ga poslužila kao prilog uz moje faširane šnicle a uz sve sam poslužila i sos sličan tartar sosu koji pravim od kisele pavlake, kiselih krastavčića i par začina. Povrće koje je preostalo od ručka sam ostavila za sjutra pa sam pred ručak složila odozgo nekoliko kuglica mocarele i sve fino zapekla da se mocarela istopi.



4 коментара:

  1. Odlicno izgleda,meni povrca nikad dosta na sve nacine. Odlican prilog :)

    ОдговориИзбриши
  2. Bas mi je drago da vidim tvoj blog! :) Htela sam da te pratim, ali ne vidim dugmence...
    Vec jako dugo mi volimo tvoje recepte... Dobrodosla! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas tu sa desne strane da dodas na reader. Drago mi je da ti se svidjaju recepti i ja tvoje pratim :-)

      Избриши
  3. Sjajan ručkić za mene, pored ove divote meni ne treba mesa... :)

    ОдговориИзбриши