Evo i jedan odlican recept koji sam otkrila na jednom divnom rumunskom sajtu. Naravno rumunski ne razumijem ni mrvu ali zato je tu google translator. Pored toga što prevedem recept svaki put se pošteno ismijem jer je prevod jedva dovoljan da sklopim sliku o tome šta da radim. Originalni recept možete naći ovdje. Tu ćete naći i još mnogo dobrih recepata i odličan video o pripremanju tradicionalnih banatskih jela. Meni se mnogi od ovih recepata veoma sviđaju tako da će ih sigurno biti još par kod mene u budućnosti.
Za sad evo kaneloni koje sam pravila već nekoliko puta i svaki put pojedemo sve do zadnje mrvice
Potrebno je
12 kanelona
300 gr mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen bijjelog luka
2 kašike ulja
biber
začin
bosiljak
20 gr putera
dvije ravne kašike brašna
1/2 l mlijeka ili više da se dobije ređi sos
so
biber
rendani muskatni oraščić
200 ml paradajza pasata ili rustica(ja obično koristim cirio)
malo začina
bosiljak
origano
bijeli luk u prahu
Na ulju popržiti bijeli i crni luk, dodati meso, začiniti i dinstati dok meso omekša.
Puter istopiti, dodati brasno, popryiti i naliti mlijekom pa kuvati da se dobije gladak ređi sos. Začiniti po ukusu. Ja ovakve sosove kuvam u loncu za kuvanje na pari sa duplim dnom jer u njemu nema opasnosti da sos zagori.
Paradajz pomiješati sa začinima.
Kad se mesni fil prohladi sipati u pleh malo bešamela, kanelone punjene mesnim filom, bešamel, paradajz i odozgo posuti sjeckanom mocarelom. Pokriti folijom i peći jedno 40 min a onda skinuti foliju i zapeći da porumeni.
Ja ovakva jela uvijek završim uveče i osatvim u frižideru do sjutra a onda kad dođem sa posla samo ih ćušnem u rernu i pečem.
Vec dugo se spremam da ih pravim, nikako da ih probam. Ovi tvoji odlicno izgledaju. Obozavam italijansku kuhinju, tako da mi je ovo savrsen rucak.
ОдговориИзбришиUhh, sad sam gladna, odlično!
ОдговориИзбришиOtkako sam otkrila tvoje recepte kuham isključivo po njima i namjeravam isprobati baš svaki!
ОдговориИзбришиpozdrav iz Zagreba
I mi smo pojeli sve do zadnje mrvice :) Recept je sjajan, izuzetno lako se pravi a ukus je cista poezija!
ОдговориИзбришиSasvim je dovoljno reći da već po treći put u mesec dana pravim kanelone po ovom izvanrednom receptu.Kakav ukus! Hvala mnogo!
ОдговориИзбришиHvala tebi puno! Ovakvi komentari mi uvijek uljepsaju dan i daju volje da i dalje pisem blog.
Избриши