уторак, 17. јул 2012.

Kaneloni sa mesom


IMG_6393


Evo i jedan odlican recept koji sam otkrila na jednom divnom rumunskom sajtu. Naravno rumunski ne razumijem ni mrvu ali zato je tu google translator. Pored toga što prevedem recept svaki put se pošteno ismijem jer je prevod jedva dovoljan da sklopim sliku o tome šta da radim. Originalni recept možete naći ovdje. Tu ćete naći i još mnogo dobrih recepata i odličan video o pripremanju tradicionalnih banatskih jela. Meni se mnogi od ovih recepata veoma sviđaju tako da će ih sigurno biti još par kod mene u budućnosti.
Za sad evo kaneloni koje sam pravila već nekoliko puta i svaki put pojedemo sve do zadnje mrvice


IMG_6406


Potrebno je

12 kanelona

300 gr mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen bijjelog luka
2 kašike ulja
biber
začin
bosiljak

20 gr putera
dvije ravne kašike brašna
1/2 l mlijeka ili više da se dobije ređi sos
so
biber
rendani muskatni oraščić

200 ml paradajza pasata ili rustica(ja obično koristim cirio)
malo začina
bosiljak
origano
bijeli luk u prahu




Na ulju popržiti bijeli i crni luk, dodati meso, začiniti i dinstati dok meso omekša.
Puter istopiti, dodati brasno, popryiti i naliti mlijekom pa kuvati da se dobije gladak ređi sos. Začiniti po ukusu. Ja ovakve sosove kuvam u loncu za kuvanje na pari sa duplim dnom jer u njemu nema opasnosti da sos zagori.
Paradajz pomiješati sa začinima.
Kad se mesni fil prohladi sipati u pleh malo bešamela, kanelone punjene mesnim filom, bešamel, paradajz i odozgo posuti sjeckanom mocarelom. Pokriti folijom i peći jedno 40 min a onda skinuti foliju i zapeći da porumeni.
Ja ovakva jela uvijek završim uveče i osatvim u frižideru do sjutra a onda kad dođem sa posla samo ih ćušnem u rernu i pečem.

4 коментара:

  1. Vec dugo se spremam da ih pravim, nikako da ih probam. Ovi tvoji odlicno izgledaju. Obozavam italijansku kuhinju, tako da mi je ovo savrsen rucak.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман20. март 2013. 19:07

    Otkako sam otkrila tvoje recepte kuham isključivo po njima i namjeravam isprobati baš svaki!
    pozdrav iz Zagreba

    ОдговориИзбриши
  3. I mi smo pojeli sve do zadnje mrvice :) Recept je sjajan, izuzetno lako se pravi a ukus je cista poezija!

    ОдговориИзбриши