Kad sam prvi put napravila ove keksiće imala sam namjeru da pravim danske keksiće ali su negdje na pola puta stvari krenule drugim tokom i nastao je ovaj recept na zadovoljstvo svih koji su ga probali.
Potrebno je
250 gr margarina ili putera
2 jajeta
rendana limunova korica
1 kašika carolansa
1,6 dl šećera
4 kesice vanile
prstohvat soli
brašno po potrebi
kašičica praška za pecivo
kristal šećer za posipanje
Umijesiti tijesto od margarina, žumanaca, vanile, šecera, limunove korice, carolansa i praška za pecivo sa onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije srednje tvrdo tijesto koje može da se istiskuje mašinicom za keks.
Praviti keksice i slagati ih na papir za pečenje.
Bjelanca umutiti viljuškom pa četkicom premazivati kekse i posuti ih kristal šećerom. Peći na 200 C da fino porumene a kad se ohlade složiti ih u limenu kutiju. U dobro zatvorenoj kutiji mogu da stoje nekoliko dana mada kod nas jedva uspiju da dočekaju sjutrašnji dan.
Нема коментара:
Постави коментар