недеља, 22. септембар 2013.

Beze korpice sa breskvama



Kao što možete zaključiti obožavam beze korpice i pravim ih u sto varijanti. Ovu sa breskvama sam pravila poodavno ima i dva mjeseca od tad ali evo tek sad stiže na red da bude objavljena, a kako kod nas još uvijek ima bresaka u radnjama nadam se da ćete stići i da je isprobate. To je u stvari isti recept kao za beze korpice sa malinama s tim što ove korpice nisam prelivala čokoladnom glazurom jer mi se ona nikako ne slaže sa breskvama


IMG_9665

 

Potrebno je


4 bjelanca
200 gr kristal šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika gustina
1 vanilin šećer

4 žumanca
4 kašike šećera
50-60 gr putera
100 gr bijele čokolade
1 dl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
100 gr pečenih mljevenih lješnika

3 šlaga
nekoliko zrelih slatkih bresaka
krupnije mljeveni lješnici za posipanje


IMG_9676


Bjelancima dodati sirće pa ih umutiti u čvrst snijeg. Postepeno dodavati šećer i vanilu i još malo promutiti da se dobije čvrst i sjajan šaum. U umućen snijeg dodati i kašiku gustina i pažljivo promiješati kašikom.


IMG_9682


Na papiru za pečenje nacrtati sa jedne strane krugove pa ga preokrenuti. Od ove količine izađe 12 komada prečnika 6-7 cm. Na svaki krug nanijeti po punu kašiku šauma i oblikovati ga da dobije oblik kruga a ostatak mase špricem za kolače istiskivati po obodu. Peći tj sušiti na 100-120C 1-2 h pa ih ostaviti u otvorenoj rerni da se sasvim ohlade.


IMG_9685


Za fil umutiti žumanca sa šećerom i vanilom pa ih skuvati na pari. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i puter i promiješati da se sve poveže pa zatim ostaviti fil da se potpuno ohladi. Hladan fil promutiti mikserom pa mu dodati pečene mljevene lješnike i umućenu slatku pavlaku i još malo promutit. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice pa 2-3 kašike umućenog šlaga dodati u fil. Špricem za kolače istiskivati fil u ohlađene korpice. Breskve na kratko potopiti u ključalu vodu pa ih oguliti i izrezati na kriške.Preko fila istisnuti po malo šlaga pa svaku korpicu ukrasiti breskvama i posuti mljevenim lješnicima.


IMG_9683

2 коментара: