петак, 21. август 2015.

Prilog od tikvica


Ljeto je sezona tikvica, paradajza i paprika. Pored toga ljeti zbog velikih vrućina prija laganija hrana. Zbog toga evo i jedan veoma ukusan prilog koji se jednostavno i lako sprema, a fino se slaže uz roštilj, pečeno ili prženo meso. Sličan je satarašu samo sa dodatkom tikvica i malo drugačijim odnosom sastojaka. Može se pripremiti unaprijed, a onda se samo malo podgrije i uz neko meso i krompiriće eto idealnog ljetnjeg ručka uz koji vam ni salata nije potrebna. Kod mene je ovaj put bio uz faširane šnicle.




Potrebno je

 

1 glavica luka(najbolje crveni)ili nekoliko strukova mladog luka
1 veća paprika
1 veći paradajz
1 manja tikvica
2 čena bijelog luka
so
biber
peršun


IMG_5634


Na malo ulja popržiti luk isjeckan na rebarca, dodati mu ostalo povrće isjeckano na kockice i sitno isjeckan bijeli luk, pa dinstati uz dodavanje malo vode, po potrebi, dok povrće omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Pred služenje posuti sitno sjeckanim peršunom.


IMG_5641

5 коментара:

  1. Odlican recept, tikvice nisam na ovakav nacin jos probala, ali ih obozavam :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ovo bih volela da probam, ali ne znam koliko se od prilike vremenski dinsta povrće? 20-ak minuta ili krace?

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj prilog je fantastičan! Danas sam kuvala za ručak, oduševljeni smo svi. Divan, divan prilog...E sad mi ostaje da probam i fasirane snicle koje vidim da su najomiljeniji recept citateljki bloga, pa moskva snit tortu pa svasta nesto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas mi je drago da ti se svidio. Snisle su fine i obavezno ih probaj a sa njima moze i bas ovaj prilog koji si probala a moskva snit je meni jedna od omiljenih torti i obicno je pravim za rodjendane.

      Избриши