петак, 21. август 2015.

Prilog od tikvica


Ljeto je sezona tikvica, paradajza i paprika. Pored toga ljeti zbog velikih vrućina prija laganija hrana. Zbog toga evo i jedan veoma ukusan prilog koji se jednostavno i lako sprema, a fino se slaže uz roštilj, pečeno ili prženo meso. Sličan je satarašu samo sa dodatkom tikvica i malo drugačijim odnosom sastojaka. Može se pripremiti unaprijed, a onda se samo malo podgrije i uz neko meso i krompiriće eto idealnog ljetnjeg ručka uz koji vam ni salata nije potrebna. Kod mene je ovaj put bio uz faširane šnicle.




Potrebno je

 

1 glavica luka(najbolje crveni)ili nekoliko strukova mladog luka
1 veća paprika
1 veći paradajz
1 manja tikvica
2 čena bijelog luka
so
biber
peršun


IMG_5634


Na malo ulja popržiti luk isjeckan na rebarca, dodati mu ostalo povrće isjeckano na kockice i sitno isjeckan bijeli luk, pa dinstati uz dodavanje malo vode, po potrebi, dok povrće omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Pred služenje posuti sitno sjeckanim peršunom.


IMG_5641

5 коментара:

  1. Odlican recept, tikvice nisam na ovakav nacin jos probala, ali ih obozavam :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ovo bih volela da probam, ali ne znam koliko se od prilike vremenski dinsta povrće? 20-ak minuta ili krace?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa tako oko 20 min tj dok ne bude sve onoliko mekano koliko tebi odgovara.

      Избриши
  3. Ovaj prilog je fantastičan! Danas sam kuvala za ručak, oduševljeni smo svi. Divan, divan prilog...E sad mi ostaje da probam i fasirane snicle koje vidim da su najomiljeniji recept citateljki bloga, pa moskva snit tortu pa svasta nesto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas mi je drago da ti se svidio. Snisle su fine i obavezno ih probaj a sa njima moze i bas ovaj prilog koji si probala a moskva snit je meni jedna od omiljenih torti i obicno je pravim za rodjendane.

      Избриши