Evo još jedne fine krofnice. Za razliku od ostalih krofni koje pravim, koje su po pravilu šuplje, ove su bez rupe ali zato manje pa se mogu fino zagristi. U tijestu ima malo više žumanaca pa su fino žute a i struktura i ukus su im malo drugačiji. U svakom slučaju ovo je još jedna fina pržena poslastica koju svakako vrijedi isprobati.
Krofnice
150 ml mlijeka
50 ml ulja
20 gr svježeg kvasca
1 kesica vanilinog šećera
1 kašika šećera
3 žumanca
rendana limunova korica
brašna po potrebi
prah šećer
vanila
Kvasac rastopiti u mlakom mlijeku, dodati šećer i vanilu, žumanca, ulje i rendanu koricu limuna pa zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti da naraste oko 1h. Naraslo tijesto podijeliti na 24-25 djelova pa svaki dio oblikovati kao lopticu. Pobrašniti odozdo pa složiti na poslužavnik da narastu. Ja obično obložim poslužanik kesom za zamrzavanje hrane a krofnice umočim u brašno da se ne bi zalijepile. Ostavim ih da još jednom narastu oko pola sata pa pržim na tihoj vatri. Kod mene je to 2 od 3 tj ista temperatura kao kad pržim fritule. Krofnice spuštati u ulje onom stranom koja je bila okrenuta gore i pržiti da porumene pa vaditi na salvet koji će upiti višak ulja. Uvaljati u prah šećer pomiješan sa vanilom i uživati.
izvrsno, to je pravi recept
ОдговориИзбриши