Evo konačno je došlo proljeće i prve sunčane dane smo morali da iskoristimo da napravimo roštilj. Nekoliko puta godišnje kad nam vrijeme dozvoli i kad smo svi slobodni okupimo se na placu kod svekra. Nekad bude na meniju roštilj, nekad gulaš iz kotlića ili riblja čorba. Ovaj put smo se ipak odlučili za roštilj. Pekli smo malo svinjskog vrata, pileća krilca, ćevape i specijalitet kuće pileće ražnjiće.
Bijelo meso isjeći na kockice. Džigericu isjeći na komade a slanini odstraniti kožicu. Na štapiće slagati komad bijelog mesa , komad džigerice umotane u slaninu i tako redom. Posoliti ali samo malo jer je slanina već prilično slana. Peći na roštilju na ćumur a onda uživati. Kod nas se ovo uvijek prvo pojede i imam utisak da ima i duplo više sve bi se pojelo.
Potrebno je
500 gr pilećeg bijelog mesa
500 gr pileće džigerice
200 gr rezane pančete
so
Bijelo meso isjeći na kockice. Džigericu isjeći na komade a slanini odstraniti kožicu. Na štapiće slagati komad bijelog mesa , komad džigerice umotane u slaninu i tako redom. Posoliti ali samo malo jer je slanina već prilično slana. Peći na roštilju na ćumur a onda uživati. Kod nas se ovo uvijek prvo pojede i imam utisak da ima i duplo više sve bi se pojelo.
Svega na ovom rostiljanju :) Divne proljetne fotografije.
ОдговориИзбришиMmmmmm, obožavam roštiljanje u prirodi. Nadam se da nas očekuje puno sunčanih dana i finog roštilja!
ОдговориИзбриши