понедељак, 23. фебруар 2015.

Kod Naleta drugi dio


Evo još jednog recepta koji sam isprobala sa bloga Coolinarija koji se ovog mjeseca istražuje u okviru igrice FBI rukavice tako da ja za ovaj krug imam čak dva posta što govori mnogo o tome koliko mi se sviđaju Naletovi recepti. Recept koji slijedi je malo izmijenjen jer se u originalu koristi graham brašno, a ja sam tek kad sam uzela kesu sa brašnom u ruke vidjela da nemam graham već crno brašno. U svakom slučaju dobila sam veoma ukusne hlepčiće koji se odlično slažu uz kuvana jela, sir, kajmak... Mi smo ih jeli uz paprikaš i čak je i Lana koja nije ljubitelj ovakvog hleba pojela jedan i izjavila da je veoma ukusan tako da će od sada ovaj hleb biti često na našem stolu.


IMG_3647

 

 

Graham jufkice

 

oko 400 g graham brašna(ja sam umjesto njega koristila crno brašno T-950 Danubius)
150 g kukuruznog brašna(ja sam koristila domaće krupnije mljeveno bijelo kukuruzno brašno)
1 kašičica soli
0,6 dl ulja
2.5 dl vode
20 g svježeg kvasca
  1 kašičica meda


IMG_3636  


Pomiješati vodu, ulje i kvasac pa ostaviti malo da kvasac zapjeni, dodati kukuruzno brašno, so, med i crnog brašna da se dobije mekano tijesto. Tijesto zamijesiti da bude glatko pa ga ostaviti da naraste. Naraslo tijesto podijeliti na 8 komada i od svakog formirati hlepčić. Slagati ih na papir za pečenje pa ostaviti da narastu 40 min-1 h i onda peći u rerni zagrijanoj na 250 C da fino porumene. U originalu se peku odmah u hladnoj rerni ali kako ja nisam bas neki stručnjak za hleb i peciva ja sam išla na sigurno i pustila ih da narastu prije pečenja. Služiti vruće uz sir, kajmak ... ili kad se malo prohlade uz kuvana jela.

6 коментара:

  1. Draga moja Irena, hvala ti puno na isprobavanju receptica sa mog bloga:) Zaista se divno osecam. <3 Ove jufkice sam skoro i zaboravila, tako da je divno sto si ih napravila i podsetila me da cuce negde na blogu ;) Divno su ti ispale, zaista. Bas fino pecene sa svih strana a unutra mekane;))) Mmmm, mogla bih koju za veceru;))) Lanu mi posebno pozdravi. Medena je. Saljem vam puno toplih pozdrava i poljubaca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jufkice su odlicne i bas mi je milo sto sam ih probala jer ce od sada cesto biti kod nas. Ja inace obozavam kukuruzne hlebove a narocito uz kuvana jela

      Избриши
  2. Predivno izgledaju, tako spuzvaste. Pozelih odmah da ih isprobam. Ova preporuka sa kajmakom mi se posebno dopada :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vruceg hleba i kajmaka nikad dosta :-). Hlepcici su odlicni i cim bude nesto na kasiku opet ih pravim.

      Избриши
  3. Drugi deo je isto tako odlican kao i prvi, svidjaju mi se juflkice koje si ispobala, promakle su mi na blogu kod Naleta.:))

    ОдговориИзбриши