Evo i jedno od naših omiljenih jela. Ako se pravi sa svježim povrćem ima malo više posla oko njega ali ja obično kupim kesicu zamrznutog povrća za đuveč i onda je mnogo brže gotov.
Potrebno je
1 velika ili 2 manje glavice luka
1/2 kg smrznutog povrća za đuveč(crvena paprika, grašak, boranija, šargarepa, paradajz)
1/2 kg krompira
4 deblje šnicle(najbolje svinjski vrat ali može i pileći file, teleće šnicle)
1-2 čena bijelog luka
peršun
začin
biber
mljevena slatka paprika
Na malo ulja popržiti sitno sjeckani bijeli luk. Kad je luk ispržen dodati mu zamrznuto povrće i krompir isječen na deblje kolutove. Dodati sitno nasjeckan bijeli luk i peršun, začiniti pa dinstati da omekša. U toku dinstanja nalivati vodom da ne zagori.Pred kraj prebaciti u pleh i zapeći u rerni.
Šnicle istući, posoliti i pobiberiti.Kada se na povrću počne hvatati korica izvaditi ga iz rerne i odozgo složiti šnicle. Premazati meso sa malo ulja i vratiti u rernu da se zapeče. Kada je pečeno sa jedne strane preokrenuti da se zapeče i sadruge strane i služiti.
Ja obično pravim polovinu mjere jer je cijela za 4 osobe. Najukusniji je sa svinjskim vratom ali za one koji ga ne jedu može i sa pilećim fileom ili telećim krmenadlama ili šniclama.
Ovo je jos jedno prelepo jelo sa ovog bloga. Napravila sam i svi smo odusevljeni. Najlepsi djuvec koji sam ikada probala :) p.s. Koristila sam FRIKOM-ovu mesavinu za djuvec i piletinu jer ja ne volim svinjski vrat za razliku od muzica pa je piletina bila kompromisno resenje :)
ОдговориИзбришиI ja cesto pravim sa piletinom a uvijek sa frikomovim povrcem za djuvec. Drago mi je da vam se svidja i mi ga obozavamo.
ИзбришиLepo smo se u nedelju "zasladili" ovim Vašim djuvečom. Hvala na ukusnom jelu.
ОдговориИзбришиHvala Vama na isprobavanju i bas mi je drago da vam se svidja.
ОдговориИзбришиJa slicno pravim... Izdinstam crni luk ubacim krompir isecen na malo vece kockice dodajem vodu kada odmekne ubacim solju manju pirinca I vode da nee uhvati. Onda dodam frikomovu mesavinu I ako nemam meso isecem kobasicu na malo deblje krugove. I to sve kad umeska ubacim u relnu prelepo bude
ОдговориИзбришиI to veoma interesantano zvuci moracu da probam i tako sa pirincem. Ja sam do sad pravila ili sa pirincem ili sa krompirom.
Избриши